Live

Vacanță neconvențională în Bali. Plajele cu nisip negru, bijuterii ascunse de ochii turiștilor, dar cu o frumusețe ieșită din comun

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Insula Bali este renumită pentru plajele sale întinse, apele cristaline de un albastru azur, resorturile luxoase situate pe coastele stâncoase, barurile la înălțime ori nunțile fastuoase ale vedetelor care vin aici pentru a-și uni destinele.

Însă una dintre comorile ascunse ale acestei insule tropicale sunt neobișnuitele plaje cu nisip negru, mai puțin populate de turiști, unde călătorii se pot bucura de mai multă intimitate și un peisaj fabulos. Amatorii de aventuri neconvenționale vin în Bali pentru o altfel de experiență, una care să includă călătorii în locuri greu accesibile, dar cu o frumusețe aparte, și să cunoască mai bine cultura balinezilor, dar și delicioasele preparate locale.

Bali este o insulă vulcanică aflată în „Cercul de Foc” al Oceanului Pacific, și este renumită pentru Muntele Agung, un vulcan activ, cu un crater adânc, care emite frecvent cenușă și fum. Cea mai mare erupție recentă a avut loc în 2017. Lava vulcanului Agung este formată în mare parte din andezit, o rocă magmatică de culoare cenușie, cu o granulație fină, dar și bazalt, o altă rocă vulcanică închisă la culoare. Eroziunea acestor roci a dus la crearea unui fenomen rar: apariția plajelor cu nisip de culoare neagră, care se găsesc în mai multe locuri de pe insulă.

În Lovina, o localitate situată în nordul insulei tropicale, și frecventată de turiștii care vor să vadă delfinii, se află una dintre cele mai celebre plaje cu nisip negru, iar apele sunt liniștite, perfecte pentru cei care vor să facă snorkeling sau sporturi pe apă.

FOTO: Shutterstock

La jumătate de oră distanță de faimosul templu Tanah Lot, găsim plaja Pantai Kelating, un mic paradis exotic ascuns de aglomerația turistică de pe insulă. Decorată cu un nisip cenușiu și mărginită de gazonul plantat de proprietarii resorturilor luxoase din zonă, plaja este perfectă pentru cei cărora le plac plimbările lungi. În timpul refluxului, turiștii aventurieri pot descoperi misterele golfulețelor care se formează aici sau pot urca la altarul Pura Tegal Linggah, de unde vederea asupra regiunii este una de neuitat.

Bali merită vizitată și pentru numeroasele temple hinduse impresionante, cu o arhitectură complexă, dar în armonie cu mediul înconjurător. Un astfel de templu este Rambut Siwi, situat în sud-estul insulei. Sub el se află a treia plajă vulcanică din Bali, care pare că se întinde la nesfârșit, de la peștera aflată sub templu, până în vestul insulei. Pe plajă se găsesc numeroase tonete de la care puteți cumpăra orez gătit de localnici, însă zona nu este recomandată pentru întotători, din cauza curenților foarte puternici.

FOTO: Shutterstock

Pentru amatorii de sporturi pe apă, în special surfing, estul insulei, mai exact golful Jasri, situat la două ore distanță de capitala Denpasar, este locul ideal pentru o după-amiază petrecută pe placa de surf. Cei mai mulți turiști preferă plaja Candidasa, însă dacă ajungeți pe plaja Jasri veți descoperi o zonă mai liniștită, în care puteți să faceți surf departe de ochii curioșilor. Înălțimea valurilor este perfectă pentru începători, iar nisipul negru care acoperă o parte din plajă creează un contrast interesant.

Există însă mai multe plaje cu nisip negru, însă doar localnicii le cunosc secretele în detaliu. Nu există marcaje pentru a ajunge la ele, iar pe plajă nu vei găsi nici șezlonguri, nici muzică, ci un peisaj sălbatic, spectaculos, pe care exploratorii îl vor adora. Un astfel de exemplu este plaja Soka, situată pe coasta de sud-vest, însă pentru a ajunge la ea este recomandat să vă echipați cu încălțări rezistente și multă răbdare pentru a o găsi, întrucât nu există indicatoare și nici o potecă pe care să îți fie mai ușor să ajungi. Roagă un localnic să te îndrume în direcția ei și nu vă descurajați dacă nu o găsiți din prima.

FOTO: Shutterstock

Deși Bali este o destinație preferată de mulți turiști care se cazează în resorturi și nu explorează foarte mult din suprafața insulei, adevărata experiență balineză o puteți afla dacă vă aventurați și în locurile mai puțin cunoscute, nefrecventate de turiști, unde intervenția omului a rămas minimă, iar peisajul sălbatic este unul de care vă veți aminti cu plăcere și peste ani de zile.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a plătit 7.500.000 € și vrea să fugă de tot într-o destinație total surprinzătoare, după ce și-a donat toată averea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Indonezia, sub alertă de gradul IV: cel puțin 10 morți și sate îngropate în cenușă după erupția vulcanului Laki-laki

Povestea pilotului din Noua Zeelandă care a fost ținut captiv în junglă aproape 600 de zile, după ce a fost răpit din avion

Papa Francisc, aflat în Indonezia, avertizează împotriva extremismului religios: Denaturează credința prin „înșelăciune și violență”

VIDEO Turiști surprinși de erupția unui vulcan. Oamenii o iau la fugă pentru a scăpa de norul de cenușă

Partenerii noștri