Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 27 octombrie
Cele mai importante evenimente petrecute în 27 octombrie:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1938 - COLOANA INFINITULUI
Coloana Infinitului, sculptura făcută de Constantin Brâncuși în memoria soldaților români căzuți în luptele de pe malul Jiului din 1916, a fost inaugurată la Tg. Jiu.
Coloana este formată din 17 module din fontă și are o înălțime de 29 de metri. Aretia Tătărescu îl invitase pe Brâncuși să facă un monument pentru eroii români.
La începutul regimului comunist, puterea de atunci a dorit demolarea monumentului. Brâncuși fugise din comuniști iar arta lui era considerată burgheză. Planul nu s-a aplicat.
312 - SEMNUL VICTORIEI
În seara de dinaintea unei lupte decisive, împăratul roman Constantin a văzut o cruce de lumină pe cer și expresia, cu caractere grecești, "În acest semn vei învinge"
Noaptea, Constantin îl visează pe Iisus, care îi transmite același mesaj. După semnele divine, pictează crucea pe care a văzut-o pe scuturile soldaților săi. A câștigat lupta.
Este începutul creștinării Imperiului Roman. Un an mai târziu, împăratul Constantin a legalizat religia creștină. Așa, Roma a îmbrățișat religia celui pe care l-a răstignit.
1962 - ÎN PRAGUL APOCALIPSEI
Submarinul sovietic B-59 a fost depistat de o navă SUA, în apropiere de Cuba. Americanii încep să arunce bombe în apă, ca să facă submarinul să iasă la suprafață.
Echipajul sovietic credea că războiul începuse deja. Căpitanul și ofițerul politic au decis să tragă în vasul american cu o torpilă nucleară. O singur om s-a opus.
Vasili Arhipov, ofițerul executiv, a spus nu. Pentru că era nevoie de aprobarea tuturor trei, atacul nu a avut loc. Un oficial SUA a zis ulterior că Arhipov a salvat planeta.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News