Cătălin Drulă cere demiterea lui Toni Greblă, șeful AEP: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Data actualizării: Data publicării:
CLUJ-NAPOCA - ALEGERI 2024 - ALIANTA DREAPTA UNITA - LANSARE CAN
Foto: Cătălin Drulă, președintele USR / Sursa foto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă și că ce se întâmplă la sectoarele 1 şi 2 din Capitală „este bezna democraţiei”.

"Cer demiterea imediată a lui Toni Greblă: frauda electorală nu trebuie tolerată! Toni Greblă, marioneta PSD-PNL la AEP, trebuie să plece imediat. Sub conducerea sa, vedem cum sunt în plină desfăşurare cele mai mari fraude electorale din istoria recentă. Este clar că Greblă a fost încă de la început doar unealta cu care Ciolacu şi Ciucă au vrut să controleze alegerile cu orice preţ. Ce se întâmplă la sectoarele 1 şi 2 este bezna democraţiei. Refuzul mafiei PSD-PNL de a renumăra voturile, în ciuda tuturor dovezilor clare de fraudă, arată că sunt dispuşi să închidă inclusiv democraţia", a scris liderul USR, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Drulă spune că USR nu va permite ca voturile "să fie manipulate şi furate de un sistem corupt construit" de liderii PSD şi PNL.

"Sute de voturi furate, procese verbale falsificate şi un sistem electoral în derivă - toate acestea se întâmplă sub ochii lui Toni Greblă, care trebuie să îşi dea demisia. PSD - PNL şi complicele lor, Toni Greblă, distrug democraţia din România. Ne vom apăra voturile cu toate mijloacele. Nu vom permite ca voturile noastre să fie manipulate şi furate de un sistem corupt construit de Ciolacu şi Ciucă. Greblă şi cei care l-au pus acolo trebuie să plătească pentru această fraudă în desfăşurare şi distrugerea încrederii oamenilor în alegeri", a completat Cătălin Drulă.

La sectorul 1, Clotilde Armand cere renumărarea voturilor, după scrutinul din 9 iunie. Și ea îl acuză pe Toni Greblă, șeful AEP, că închide ochii la frauda electorală și a vrut să depună plângere penală împotriva acestuia.

Nu este primul scandal care amână declararea unui câștigător al scrutinului electoral în acest sector al Capitalei.

La alegerile locale din 2020, Clotilde Armand a acuzat o tentativă de fraudă electorală și a sesizat secția 4 Poliție prin 112 că un bărbat, candidat al PSD pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al Sectorului 1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.

Atunci, PSD cerea ca USR și PNL să înceteze presiunile asupra autorităților și considera legitimă cererea lui Daniel Tudorache, candidatul social-democraților de renumărare a voturilor, iar Clotilde Armand considera că acest proces ar fi dificil și că nu nu este necesar.

Parchetul Sectorului 1 a deschis după alegerile din toamna anului 2020 două dosare penale pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, primul dintre acestea, pe 28 septembrie, după ce Clotilde Armand și echipa sa l-au acuzat de fraudă pe primarul PSD în exercițiu, Daniel Tudorache, susținând că ar fi fost sustrase procese-verbale. Cel de-al doilea dosar penal a fost deschis in rem pentru tentativă la infracțiunea de falsificare a documentelor și evidențelor electorale și a fost clasat în mai 2024.

Clotilde Armand a câștigat până la urmă în fața lui Daniel Tudorache, cu 1000 de voturi diferență, și a fost validată în funcția de primar al Sectorului 1 pe 27 octombrie 2020.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri