Clotilde Armand a declarat marți, în plin scandal la Sectorul 1, că nu este nevoie de renumărarea voturilor, pentru că deja există procese verbale semnate de toți reprezentanții partidelor. „Nu e necesară renumărarea voturilor, e dificil. Procesele verbale au fost clare. Renumărarea nu se poate, pentru că legea nu ne permite”, a declarat candidatul USR-PLUS la primăria Sectorului 1.
Clotilde Armand: „Este victoria noastră și nu ne lăsăm furați și nici intimidați. Aceste gesturi de intimidare sunt de la oameni disperați... I-am prins cu mâna în sac, e o anchetă în curs.
Va trebui să înțelegem care era procesul la care se gândea primarul de la PSD care a pierdut alegerile, totul e extrem de... Acest om care a fost prins cu procesele verbale, care de fapt era din PSD... Acest du-te-vino între etajul 1 și etajul 2. La 1 este Biroul electoral de sector, la etajul 2 este Direcția de Salubritate a primăriei, iar oamenii se duceau de la un etaj la celălalt cu procese verbale.
La etajul 2 am găsit alte procese verbale. Erau și alte hârtii, trebuie o anchetă foarte clară. Angajați ai ADP-ului erau acolo și se ocupau de alegeri.
La ora actuală, matematica e clară. Procesele verbale au fost clare, sunt documente care au fost încheiate cu prezența delegaților de la toate partidele, avem încredere în aceste procese verbale.
Sunt încă 9 secții neînchise, la 3, 4 se verifică.
Nu e necesară renumărarea voturilor, e dificil.
Nu cred că se poate face acest lucru, pentru că în momentul în care s-au încheiat procesele erau cu toții de acord.
Eu nu sunt președintele Biroului Electoral de sector... Cu un vot în plus sunt mereu la toate alegerile, faptul că trebuie să găsească o metodă pentru ca matematica să fie perfectă e un lucru absolut normal, eu am încredere în procesul electoral. Cred că acest proces verbal trebuie să se închidă într-un mod corect.
Nu sunt nereguli, sunt cifre care nu se închid perfect...
Singurul lucru pe care îl avem sigur, sunt aceste procese verbale. Îl avem la ieșire, după ce s-au numărat voturile.
Cred că aici nu e vorba de mine, e vorba de lege, care caz nu se permite renumărarea voturilor. În 2016 mi-a fost refuzată renumărarea voturilor, pe dreptate. Nu se poate în mod legal.
Renumărarea nu se poate, pentru că legea nu ne permite.
Cred că matematica va învinge, cifrele sunt publicate și cine știe să contabilizeze, poate să vadă clar cine este sau va fi primar. Sste victoria naostră și nu ne vom lăsa intimidați.
Le mulțumesc tuturor care au votat și au încredere în acest proces.
Noi vom rămâne aici până se va finaliza cu totul, n-am dormit foarte mult în toate aceste nopți, sunt o persoană responsabila și o să rămân aici. Totul va fi în regulă.”
Scandal la Sectorul 1. Clotilde Armand acuză o tentativă de fraudă a alegerilor la Sectorul 1. Poliția a intervenit
Candidata Clotilde Armand a sesizat autoritățile că într-o încăpere din sediul Primăriei Sectorului 1 cineva a dus mai multe procese-verbale de la Biroul Electoral, cu rezultatele alegerilor de duminică.
Polițiștii capitalei au anunțat că au audiat un bărbat asupra căruia au fost găsite mai multe procese verbale de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Acesta este candidat al PSD pentru funcția de consilier general. Asupra sa au fost găsite 473 de procese verbale.
De asemenea, opt persoane de la mai multe partide au fost audiate ieri și ar putea urma și alte audieri. Totodată, nu polițiștii afirmă că nu pot spune la această oră dacă procesele verbale au fost furate.
PSD cere USR-PLUS și PNL să înceteze presiunile asupra autorităților în cazul de la Sectorul 1
PSD cere USR-PLUS și PNL să înceteze presiunile asupra autorităților privind situația de la Sectorul 1. „Solicitarea candidatului PSD la Primăria Sectorului 1 de renumărare a voturilor este un act de transparență democratică prin care se solicită BEC să se asigure că rezultatul final reprezintă în mod corect voința cetățenilor”, transmite într-un comuniat Biroul de Presă al PSD.
Misterele de la alegerile din Sectorul 1: Cum au apărut mai multe voturi decât votanți?
Președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprîncu, a făcut o adresă către Biroul Electoral Central, în care semnalează posibile nereguli în privința numărării voturilor de la alegerile de duminică. El întreabă cum a fost posibilă introducerea în sistem a datelor de la anumite secții de votare, în condițiile în care au fost mai multe voturi exprimate decât numărul de votanți care s-au prezentat la secțiile respective.
Editor : Liviu Cojan