Ludovic Orban: Să vorbeşti despre un proiect de amânare a alegerilor locale arată neseriozitate

Data publicării:
premierul ludovic orban, in timpul unei conferinte de presa
Premierul Ludovic Orban. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban spune că a vorbi în acest moment despre un proiect de lege de amânare alegerilor locale arată neseriozitate”, în condițiile în care deja au fost depuse candidaturile și au fost demarate toate procedurile pentru campania electorală.

Decizia de a stabili data de 27 septembrie dată a alegerilor locale nu a fost decizia Partidului Naţional Liberal sau a Guvernului pe care îl conduc. Este rodul consultării cu liderii partidelor parlamentare, iar data de 27 septembrie, dată a alegerilor locale a fost stabilită de Parlament prin lege. A fost votată legea aproape în unanimitate. După ce ai dat drumul la toate procedurile de campanie electorală, după ce s-au depus toate candidaturile, stă să înceapă campania electorală, să vii să vorbeşti de un proiect de lege de amânare alegerilor locale arată, după părerea mea, o neseriozitate care ar trebui să fie străină de orice om care este prezent în viaţa publică din România, a spus premierul la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a spus că joi a avut o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Autorităţii Electorale Permanente, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a stabili regulile de desfăşurare a campaniei electorale şi regulile de organizare a zilei votului.

Am căutat să identificăm riscurile de transmitere, să reducem cât mai mult posibil aceste riscuri de transmitere atât pe perioada campaniei electorale cât şi în ziua votului. Există soluţii, deja ele sunt convenite, în cursul zilei de mâine vom ajunge la un proiect de ordin comun al ministrului Sănătăţii, ministrului Afacerilor Interne şi preşedintelui AEP. Îl vom transmite spre liderii formaţiunilor politice. El trebuie adoptat luni-marţi, astfel încât să stabilească regulile de protejare a sănătăţii pe perioada campaniei. Aici nu e foarte complicat, dar trebuie să respecte şi ei regulile, a spus premierul.

El a adpugat că în campanie candidaţii şi susţinătorii lor care participă la acţiuni trebuie să poarte mască atunci când distribuie materiale, trebuie să poarte mănuşi sau să se dezinfecteze, iar adunările publice trebuie organizate în condiţiile în care se organizează evenimentele private.

Vedem la ce număr stabilim, dar cu reguli de distanţare fizică, cu portul măştii şi tot ceea ce ţine de respectarea distanţei fizice în cadrul interacţiunii cu cetăţenii pe parcursul campaniei electorale, a mai arătat şeful Executivului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri