Administratorii liniei de telescaun spuneau la un moment dat că un cablu ar fi sărit de pe role. Oamenii erau speriați și înghețați, dar salvamontiștii și jandarmii au făcut tot posibilul să-i coboare cât mai repede teferi. A fost o operațiune dificilă din cauza frigului și a complicațiilor tehnice.
Cele șapte persoane aveau vârste cuprinse între 22 și 25 de ani. Ele au fost consultate de medici de la SMURD și serviciul de ambulanță imediat ce au fost aduși la baza liniei de telescaun.
Cele șapte persoane aveau vârste cuprinse între 22 și 25 de ani. Ele au fost consultate de medici de la SMURD și serviciul de ambulanță imediat ce au fost aduși la baza liniei de telescaun.
Cum a decurs operaţiunea de salvare. Mijloacele motorizate erau defecte
„Erau înghețați, unii dintre ei tremurau, spuneau că au sunat în urmă cu 30-40 de minute. S-a intervenit cu patru oameni, efectivul echipei Salvamont Săcele. Ne-am cățărat pe corzi până la cel care se afla în cel mai din amonte scaun, de unde am început să intervenim, să-i dăm jos. Rând pe rând, echipați cu ham, i-am lăsat până la sol, de unde au fost preluați. Între timp au mai venit și alte persoane de la Smurd și Jandarmerie. După ce am dat jos trei persoane, am hotărât să trimitem în cabană cele trei persoane, ca să nu înghețe așteptându-ne să-i dăm jos și pe ceilalți. A fost o operațiune dificilă, pentru că am avut de urcat 300 de metri diferență de nivel, cu echipamentul necesar, prin zăpadă, ceea ce ne-a luat un timp. A durat cam 30 de minute. Am ajuns acolo pe jos, pentru că mijloacele motorizate nu sunt funcționale momentan. Sunt defecte”, a relatat pentru Digi24 Adrian Benga, coordonatorul formației Salvamon Săcele.
Instalația de telescaun este fabricată în 1982 și administratorul ei susține că era la zi cu toate verificările prevăzute de lege. Autoritățile verifică însă acum toate autorizațiile și starea tehnică a liniei de telescaun.