Premiul de un milion de lei, de la fiecare extragere a loteriei bonurilor fiscale, nu pare să fie suficient de convingător pentru toţi cumpărătorii. Rezultatele primei extrageri, din aprilie, au fost descurajante: cei 18.000 de câştigători au primit fiecare doar 55 de lei.
Pentru că premiile mici nu erau atractive, Ministerul Finanţelor a decis în vară să schimbe regulile loteriei şi a stabilit ca fiecare câştigător să aibă asigurat un premiu de cel puţin 10.000 de lei. Însă nici aşa oamenii nu sunt încurajaţi să păstreze bonurile.
„Cred că nu-şi îndeplineşte rolul loteria. De ce? Pentru că nu cred că stimulează suficient oamenii să-şi păstreze bonurile, mai ales dacă ies bonuri cu valori mari.
Sunt prea sume mari şi noi nu cumpărăm atâta, aşa că nu putem să câştigăm.
Nu apuc să am aşa multe bonuri, să fac aşa de multe cumpărături şi le pierd”, spun oamenii.
La ultimele extrageri ale loteriei fiscale, bonurile ieşite câştigătoare au fost cu sume consistente. La cea mai recentă ediţie, bonul norocos a fost cel cu valoarea de 538 de lei, iar la extragerea anterioară - 772 de lei. La loteria din iulie, doar patru români au câştigat, aşa că, după impozitare, fiecare a plecat acasă cu aproximativ 47 de mii de euro.
„Dacă aţi păstrat bonurile fiscale din perioada 1 septembrie - 30 noiembrie, puteţi să participaţi la ultima loterie a bonurilor fiscale de anul acesta. Extragerea are loc duminică, fondul de premiere este de un milion de lei, care se va împărţi la un număr maxim de 100 de câştigători”, transmite corespondentul Digi24 Laura Culiță.
Loteria bonurilor fiscale a avut totuşi un efect vizibil: a redus numărul comercianţilor care vând fără să dea bon.