Creditat cu maximum de şanse, Klaus Iohannis a obţinut 1334 de voturi, scor covârşitor în faţa lui Ioan Ghişe, liberal de 21 de ani.
Edilul Sibiului îşi exprimă speranţa că va readuce PNL la guvernare şi că va obţine două mandate consecutive la Palatul Cotroceni.
Primul său demers de lider a fost să supună la vot adoptarea rezoluţiei privind fuziunea cu Partidul Democrat Liberal. Noua formaţiune, a spus Iohannis, se va numi Partidul Naţional Liberal. A urmat rezoluţia privind aderarea PNL la Partidul Popularilor Europeni. Membrii PNL au votat cu o majoritate covârșitoare cele două rezoluții.
Iohannis: PDL a acceptat ca noua formaţiune să se numească PNL
Noul preşedinte al PNL a afirmat că este în măsură să confirme că „PDL a acceptat” ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.
„Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL”, le-a spus Iohannis delegaţilor la congresul PNL.
Propunerea de fuziune PNL-PDL a fost acceptată de către delegaţii la congres prin vot cu ridicare de mână, înregistrându-se doar 6 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.
Doi prezidențiabili: Iohannis și Antonescu
Formaţiunea și-a desemnat și candidații din partid pentru alegerile prezidențiale din partea dreptei unificate: Klaus Iohannis și Crin Antonescu. Astfel, noul președinte ales a retras cea de-a treia rezoluție și a trimis-o către delegația permanentă.