Localnicii unei comune din Timiș nu vor drum spre autostradă

Data actualizării: Data publicării:
drum masini

Drumurile mai largi, cu două benzi pe sens în loc de una, nu sunt o bucurie pentru toată lumea. Localnicii unei comune din Timiş se opun lăţirii singurului drum ce le permite accesul spre autostrada Timişoara-Arad. Oamenii din zonă nu vor trafic intens şi poluare şi au făcut în aşa fel încât nemulţumirile lor să ajungă la Consiliul Judeţean.

Acesta este singurul drum de acces către autostrada Timişoara-Arad, iar cele două benzi ale sale fac faţă cu greu numărului mare de maşini. Autorităţile vor să-l lărgească la patru benzi, pentru că, spun ele, aceasta este cea mai aglomerată şosea din judeţul Timiş.

Locuitorii din Dumbrăviţa se opun lărgirii drumului. Se tem de trafic şi de poluare:

Mi-aş dori foarte mult să nu existe posibilitatea de creştere a traficului”.

Vrem să putem să trimitem copiii cu bicicletele după pâine”.

Este singurul drum care face legătura către autostradă, nu sunt de acord”.

Primarul comunei Dumbrăviţa este şi el în asentimentul celor care l-au votat.

Noi nu ne dorim o descărcare de pe autostradă prin localitatea noastră”, spune Victor Malac primarul comunei Dumbrăviţa.

De cealaltă parte, şoferii abia aşteaptă lărgirea drumului:

-Cum vi se pare ideea de a se transforma la 4 benzi drumul?

-Normal, dar întreabă-i pe ăştia dacă sunt de acord.

-Cum s-ar circula?

-Mai bine, mai repede, mai altfel.

Deşi proiectul a fost supus dezbaterii publice şi cetăţenii şi-au arătat nemulţumirile, consilierii judeţeni au aprobat întocmirea proiectului tehnic pentru lărgirea drumului judeţean 691 de la una la două benzi pe fiecare sens.

E un proiect de dezvoltare şi fluidizare. Chiar şi din punct de vedere al noxelor, se produc mai multe dacă lumea stă în trafic cu maşina pornită decât dacă tranzitul este mai rapid”, spune Sorin Grindeanu preşedintele CJ Timiş.

Autorităţile judeţene vor să acceseze fonduri europene pentru acest proiect. Lărgirea drumului costă 9 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri