Zeci de palestinieni au fost ucişi în Gaza după plecarea lui Antony Blinken din regiune, fără o perspectivă clară de armistiţiu

Data publicării:
Israeli forces target school sheltering displaced Palestinians
Foto: Profimedia Images

Atacurile aeriene israeliene din Gaza au ucis cel puţin 50 de palestinieni în ultimele 24 de ore, au raportat miercuri autorităţile sanitare palestiniene, potrivit Reuters preluată de News.ro.

În timp ce eforturile diplomatice continuă pentru a pune capăt războiului de zece luni dintre Israel şi Hamas, armata israeliană a declarat că avioanele sale de luptă au lovit aproximativ treizeci de ţinte din Fâşia Gaza, inclusiv tuneluri, locuri de lansare a rachetelor şi un post de observaţie. Armata israeliană a ucis zeci de luptători înarmaţi şi a confiscat arme, inclusiv explozibili, grenade şi puşti automate, a adăugat aceasta.

De asemenea, armata a emis noi ordine de evacuare în zona supraaglomerată Deir al-Balah, în centrul Fâşiei Gaza, unde s-au refugiat sute de mii de palestinieni strămutaţi din cauza luptelor. Ordinele de evacuare, pe care armata le consideră necesare pentru a scoate civilii din ceea ce descrie ca fiind o „zonă de luptă periculoasă”, au fost urmate rapid de tiruri de tanc care au ucis cel puţin o persoană şi au rănit alte câteva, au declarat medici şi locuitori.

Armata israeliană a lovit o şcoală şi o casă din apropiere în oraşul Gaza, omorând cel puţin trei persoane şi rănind 15, a declarat Serviciul civil de urgenţă din teritoriu. Armata a declarat că a lovit militanţi Hamas care operau într-un centru de comandă situat în interiorul unui complex ce a servit anterior ca şcoală şi a acuzat Hamas că continuă să opereze din interiorul instalaţiilor şi zonelor civile, o acuzaţie negată de grupul militant islamist dominant din Gaza.

În oraşul Bani Suhaila de lângă Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, un atac aerian israelian a ucis şapte palestinieni la o tabără de corturi pentru persoanele strămutate, au declarat medicii.

Potrivit oficialilor palestinieni şi Organizaţiei Naţiunilor Unite, majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori din Gaza au fost strămutaţi cel puţin o dată ca urmare a ofensivei militare şi a bombardamentelor israeliene.

Luptele au loc în timp ce secretarul de stat american Antony Blinken tocmai a încheiat o nouă vizită în regiune, fără nicio perspectivă clară de a se ajunge la un acord pentru încetarea ostilităţilor.

Antony Blinken şi interlocutorii săi - din Egipt, Qatar şi Israel - au încercat să definească contururile unei încetări a focului în Gaza, o enclavă suprapopulată în care campania militară israeliană a făcut peste 40.000 de victime începând din octombrie, potrivit autorităţilor sanitare palestiniene, şi unde zeci de israelieni sunt ţinuţi ostatici.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...