Un bărbat travestit în ursul Winnie este căutat de poliția din Moscova
Data actualizării: Data publicării:
În 1969, în plin Război Rece, copiii din Uniunea Sovietică luau cunoștință cu serialul de desene animate Winnie-the-Pooh, varianta rusească a simpaticului urs creat în 1926 de autorul englez A. A. Milne. Ursul sovietic – total opus estetic celui de sub franciza Walt Disney - avea să devină rapid un simbol central al pop-culturii din URSS.
Persoane travestite în Winnie-the-Pooh pot fi întâlnite pretutindeni prin centrul Moscovei, ieșite la „ademenire” pecuniară de turiști, care adoră să se pozeze alături de zecile de urși identici din materiale sintetice.
Joi, un turist a fost victima unei înșelătorii. Potrivit Moscow Times, care citează agenția de presă Moskva, turistul le-a povestit polițiștilor că un bărbat îmbrăcat în Winnie-the-Pooh a fugit cu banii acestuia, sub pretextul că trebuia să se ducă la un chioșc din apropiere ca să schimbe suma primită în schimbul unei fotografii, 5.000 de ruble (circa 85 de dolari).
Poliția moscovită a demarat o investigație de furt, conform sursei citate.
În 2015, un alt Winnie-the-Pooh a fost protagonistul unei alte situații de film absurd. Comitetul Federal de Investigații al Federației Ruse a închis un studio de dans, acuzându-i pe tinerii mascați în Winnie-the-Pooh și într-un grup de albine că ar fi dansat „provocator” și ar fi încălcat un set de legi privind „comportamentul lubric” în spațiul public.
„Dacă este adevărat că Winnie și niște albine au făcut așa ceva, atunci creatorul spectacolului este porcul porcilor”, scria pe Twitter la acea dată Pavel Astakhov, comisar rus pentru drepturile copilului.