Video Transport agabaritic cu șoferi beți, pe un drum național din Dâmbovița. Doi dintre camionagii s-au ales cu dosare penale

Data publicării:
camionagii beti la volan
Patru șoferi dintr-un convoi de transport agabaritic au fost prinși beți la volan. Sursa foto: IPJ Dâmbovița

Patru șoferi dintr-un convoi de transport agabaritic au fost prinși beți la volan. S-a întâmplat joi seara, pe DN7, în județul Dâmbovița. Etilotestul a arătat valori cuprinse între 0,16 și 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că doi dintre ei au fost duși la spital pentru recoltarea de probe biologice și s-au ales cu dosare penale și permisul suspendat. Ceilalți doi camionagii au fost amendați cu câte 1.500 de lei și au rămas pietoni pentru următoarele 90 de zile.

Transportul agabaritic a fost oprit de polițiștii rutieri joi seara, pe DN7, pe raza comunei Gura Foii, din județul Dâmbovița. La volanul celor patru ansamble de vehicule rutiere se aflau patru bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 45 de ani.

După controlul documentelor, agenții le-au cerut șoferilor să sufle în etilotest.

"În urma testării cu aparatul etilotest, au fost indicate rezultatele cu valoare de de 0,16 mg/l, 0,30 mg/l, 0,43 mg/l și 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, doi șoferi, de 34 și 45 de ani, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare 1.485 de lei, fiecare, pentru nerespectare prevederilor O.U.G. 195/2002, iar ca, măsură complementară, polițiștii au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

În cazul celorlalți doi conducători auto, în vârstă de 33 și 40 de ani, aceștia au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice, cercetările fiind continuate", se arată în comunicatul IPJ Dâmbovița.

În doar 5 ore, polițiștii din Dâmbovița au au aplicat 197 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fiind pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice. Din totalul sancțiunilor aplicate, 39 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 25 pentru defecțiuni tehnice și 17 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Alte 41 au fost pentru abaterile comise de bicicliști.

Ca măsură complementară, polițiștii au retras 9 certificate de înmatriculare și au reținut 11 permise de conducere, dintre care 3 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru neacordare prioritate de trecere și 3 pentru consumul de alcool.

Și în Suceava, doi șoferi de autobuz au fost prinși beți la volan, în cursă. Ei au fost depistați vineri dimineață, în urma unei razii a polițiștilor rutieri în trafic. În cazul unuia dintre ei, etilotestul a indicat 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul celui de-al doilea șofer, etilotestul s-a oprit la 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii riscă acum să-și piardă locul de muncă.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville