Video&Foto Doi șoferi de autobuz din Suceava au fost prinși beți la volan, în cursă. Ce alcoolemie aveau și ce spune conducerea TPL Suceava

Data publicării:
soferi de autobuz prinsi beti la volan
Sursa foto: Facebook / Suceveanul

Iresponsabilitate la volan. Doi șoferi de autobuz din Suceava au fost prinși beți la volan, în timpul serviciului. Ei au fost depistați în urma unei razii a polițiștilor rutieri în trafic. În cazul unuia dintre ei, etilotestul a indicat 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă dosar penal. În cazul celui de-al doilea șofer, etilotestul s-a oprit la 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii riscă acum să-și piardă locul de muncă.

Cei doi bărbați, ambii angajați ai Serviciului de Transport Public Local Suceava, erau în timpul serviciului, când au fost trași pe dreapta de polițiști. După controlul documentelor, agenții le-au cerut să sufle în etilotest. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au constatat că șoferii autobuzelor în care se aflau și pasageri consumaseră alcool înainte să urce la volan. 

În cazul unuia dintre cei doi șoferi de autobuz, aparatul a indicat 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce i-a adus pe loc și dosar penal. Bărbatul a fost dus la Spitalul Clinic de Urgență Suceava pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Colegul său a fost prins cu 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat și a rămas fără permis de conducere pentru 3 luni. 

Șoferii nu au fost lăsați să-și continue cursa. Autobuzele au fost preluate de alți colegi de-ai bărbaților. Conducerea Serviciului de Transport Public Local Suceava spune că cei doi riscă acum să-și piardă locurile de muncă. 

Sursa foto: Facebook / Suceveanul
Sursa foto: Facebook / Suceveanul

”Este o situație impardonabilă, pentru care rezultatul este unul singur – desfacerea contractului de muncă. Responsabilitatea șoferilor de autobuz este foarte mare, conduc o mașină de peste 12 tone, cu cel puțin câteva zeci de călători la o cursă. De cum avem documentele oficiale prin care se confirmă situațiile semnalate de Poliție se întrunește Comisia de Disciplină și se iau măsurile prevăzute în contract. Nu tolerăm deloc asemenea abateri disciplinare, care aduc și un mare deserviciu de imagine transportului public”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, directorul TPL Suceava, Gabriel Petruc.

Acesta spune și că la nivelul instituției se fac periodic testări aleatorii și că, de când este la conducerea societății, nu a avut niciun caz de șofer beat în timpul serviciului.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville