Nadal, meci de aproape cinci ore la US Open cu Dominic Thiem

Data actualizării: Data publicării:
Nadal Thiem US Open 2018
Rafael Nadal și Dominic Thiem, la finalul partidei de la US Open 2018 Foto: Guliver/Getty Images

Spaniolul Rafael Nadal, locul I ATP, s-a calificat, miercuri, în semifinale la US Open, după ce l-a învins pe austriacul Dominic Thiem, locul 9 mondial, într-un meci de cinci seturi întins pe durata a aproape cinci ore, scrie News.ro.

2018 US Open - Day 9
Rafael Nadal și Dominic Thiem, la finalul partidei de la US Open 2018 Foto: Guliver/Getty Images

Deţinătorul trofeului s-a impus, scor 0-6, 6-4, 7-5, 6-7 (4/7), 7-6 (7/5), după un meci care a durat patru ore şi 49 de minute şi s-a încheiat la ora 2 şi 8 minute dimineaţa la New York.

În semifinale, Rafael Nadal îl va întâlni pe argentinianul Juan Martin del Potro, care s-a impus în faţa lui John Isner, scor 6-7, 6-3, 7-6, 6-2.

Nu este pentru prima dată când Nadal este protagonist în astfel de meciuri epuizante. Anul acesta, la Wimbledon, el a jucat chiar cu Juan Martin del Potro un meci care a durat patru ore și 47 de minute.

În ceea ce-l privește pe Isner, el este deținătorul unui record.  În 2010, la Wimbledon, l-a învins pe Nicolas Mahut (care venea din calificări) după 11 ore și cinci minute de joc, desfășurat pe parcursul a trei zile. 

Citiți și: 

Wimbledon 2018. Djokovici, în finală, după un meci de peste cinci ore cu Nadal

John Isner, protagonistul încă unui meci-maraton

Nadal (32 ani), campionul en titre la US Open, a jucat pentru prima oară un meci de cinci seturi la această ediţie a turneului de la New York. A fost, totodată, cel mai lung meci de la ediţia 2018 a turneului de la Flushing Meadows, scrie Agerpres.

Ibericul a început catastrofal, cu un set pierdut la zero, dar le-a câştigat pe următoarele două. Thiem s-a impus în setul patru şi a împins meciul în decisiv, unde cei doi au mers cap a cap până la 5-5, când Nadal a avut trei mingi de break, toate salvate de Thiem. Jocul a ajuns în tiebreak, unde Nadal a reuşit să profite de o eroare a adversarului şi a făcut diferenţa.

Thiem a reuşit 18 aşi, Nadal doar 3, fiecare a avut câte 4 duble greşeli, ibericul a adunat 55 de winners, austriacul 74, Nadal a contabilizat 49 de erori neprovocate, iar Thiem 57. Paradoxal, Thiem a avut mai multe puncte la total, 171, faţă de 165.

Nadal a făcut încă un pas către al patrulea său trofeu al US Open şi al 18-lea titlu de Mare Şlem din carieră. În semifinale, îl va întâlni din nou pe argentinianul Juan Martin del Potro. Rafael Nadal l-a învins pe del Potro în semifinalele ediţiei trecute, cu 4-6, 6-0, 6-3, 6-2, precum şi anul acesta în semifinale la Roland Garros şi în sferturi la Wimbledon.

Mai sunt de jucat încă două meciuri din sferturi înainte de a-i afla pe protagoniștii celeilalte semifinale. Croatul Marin Cilic (29 ani, nr. 7 ATP) se va bate pentru un loc în semifinale cu japonezul Kei Nishikori (19 ATP), în această seară, de la 20:30, ora României. Meciul dintre Cilic şi Nishikori va fi o reeditare a finalei de la New York din 2014, când croatul a obţinut singurul său titlu de Mare Şlem, după seturi simetrice, 6-3, 6-3, 6-3. Nishikori (28 ani), finalist în 2014 şi semifinalist în 2016, va juca în sferturi la Flushing Meadows pentru a treia oară din carieră, reamintește digisport.ro.

În celălalt meci pentru calificare în semifinale,  australianul John Millman (29 de ani, nr. 55 ATP), care a reușit surpriza eliminării în optimi a lui Roger Federer (nr. 2 ATP), îl întâlnește pe experimentatul Novak Djokovic (nr.6 ATP), devenit de curând „băiatul de aur” al tenisului mondial. Meciul are loc în noaptea de miercuri spre joi, de la ora 3:30, ora României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...