Sabrina Voinea se retrage din gimnastică după ce a pierdut medalia de la Jocurile Olimpice. Mama sportivei: „Atât am putut suporta”

Data actualizării: Data publicării:
Final: Artistic gymnastics - Paris 2024 - Balance Beam
Sabrina Voinea la Jocurile Olimpice 2024. Sursa Foto: Profimedia

Sabrina Voinea a încheiat pe locul cinci în finala de la sol de la Jocurile Olimpice 2024. Gimnasta în vârstă de 17 ani spune că a fost dezavantajată de arbitri, iar mama ei, care îi este și antrenoare, a anunțat printr-un mesaj postat pe Facebook că fiica ei se va retrage din gimnastică.

Finala de la sol de la Jocurile Olimpice a fost marcată de o controversă, după ce Ana Maria Bărbosu a încheiat pe locul 4 cu 13.700 și fusese declarată câștigătoare a medaliei de bronz. Însă după un minut, arbitrii au acceptat contestația făcută de americanca Jordan Chiles care a trecut apoi pe locul 3.

Sabrina Voinea a depus și ea o contestație, însă aceasta a fost respinsă. După înfrângerea suferită, mama fetei, care este și antrenoarea gimnastei, a anunțat pe o rețea socială că fiica ei se va retrage din sport. De asemenea, mama ei a postat și o serie de fotografii prin care îi contrazice pe arbitri. 

Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a scris mama gimnastei pe o platformă de socializare. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sabrina Voinea, în lacrimi după finala de la Jocurile Olimpice: „Eu mi-am făcut solul bun, n-am primit nota care trebuie”

„În momentul ăsta mă simt foarte nașpa pentru că am muncit atât și am încercat să fac un exercițiu la sol foarte bun. Au scos-o pe americancă pe locul 3. Eu am încercat să fac o artistică foarte bună, o acrobatică foarte bună, să nu ies afară din covor. În schimb, nu știu ce au văzut arbitrele de au scos-o pe ea pe locul 3...

Locul 1 și 2 au fost clare, sunt sportive destul de bune, doar că locul 3 s-a văzut clar. Eu am încercat să am expresivitatea cât de se poate de bună la sol. Cea de pe locul 3 a făcut, dacă ați văzut, și aterizările alea puțin mai joase, cred că a ieșit și din covor.

Citește și: Reacțiile Nadiei Comăneci și Ecaterinei Szabo după ce o americancă i-a suflat medalia Anei Bărbosu după o contestație

Da, am făcut contestație și mi-a rămas aceeași notă. Americanca a făcut contestație și i-a schimbat nota. A scos-o pe locul 3, dar eu am avut un exercițiu mult mai bun decât ea. Exercițiul a fost mult mai bun decât la Europene, decât la Mondialele de anul trecut. Am tras cât am putut de mine și iată că s-a văzut cât de bun a fost exercițiul ăsta. Noi am încercat să ridicăm România cât am putut de mult.

Nu știu ce a fost la sol. Au fost foarte multe schimbări de note. Eu mi-am făcut solul bun, n-am primit nota care trebuie. Americanca a avut aterizările foarte joase, a avut notă mai mică decât mine și Ana. Eu cu Ana eram la egalitate pe locul 3. Nu știm ce s-a întâmplat, s-a întâmplat o chestie foarte ciudată. Ne simțim dezavantajate, da.

O să intru cu capul sus, o să merg înainte și o să trag de mine din ce în ce mai mult ca să aduc România acolo sus, unde a fost acum câțiva ani. Le spun românilor că îi îmbrățișez cu mare drag, îi pup, îi iubesc. Îmi pare rău că s-a întâmplat asta. Știți și voi, eram pe locul 3, dar faptul e consumat acum", a spus Sabrina Voinea după probă. 

Editor : Andreea Burghelea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
Digi FM
Tudor Chirilă, după ce a certat un șofer în trafic: ”La asta se ajunge când nesimțirea și lipsa de eficiență...
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Lui Sean Penn i-a căzut cu tronc o tânără actriță din Republica Moldova. Săruturi în văzul lumii și plimbări...
Adevarul
Sectorul IT nu mai este „tigrul” economiei românești. „Când industria scade, serviciile sunt primele lovite”
Newsweek
Salariu minim european. Care români iau 650 lei în plus pe lună? Din ce lună?
Digi FM
De ce videoclipul personal în care Kate anunţă că a terminat chimioterapia marchează o abordare surprinzător...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți
Film Now
De ce a plâns Salma Hayek în timpul filmărilor cu Antonio Banderas la "Desperado". Ce relație au cei doi în...
UTV
Angelina Jolie si Salma Hayek au intors toate privirile la Festivalul Internatinoal de Film de la Toronto