Oficial. Guvernul a semnat Hotărârea pentru demolarea Stadionului Dinamo. Ce urmează pentru clubul din „Ștefan cel Mare”

Data actualizării: Data publicării:
MTQ0ZjQ2MzI1MGU5NjFkMDk4MTkxYzc2NGY3M2RlYmM=.thumb
Actualul stadion Dinamo București. Foto: Digisport.ro

Premierul Marcel Ciolacu a aprobat în ședința de Guvern de ieri Hotărârea pentru demolarea Stadionului Dinamo. Rămâne o chestiune de timp până la momentul la care buldozerele vor intra pe „Ștefan cel Mare” pentru a demola vechea arenă iar în Capitală „va răsări” un nou stadion la standarde europene.

Veste uriașă pentru fanii „câinilor roșii” după ce premierul Marcel Ciolacu a semnat HG-ul pentru demolarea Stadionului Dinamo.

Inițial, noul Stadion Dinamo intra în planul arenelor pentru Campionatul European din 2020, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza mai multor piedici.

„HOTĂRÂRE DE GUVERN privind actualizarea valorii de inventar pentru două imobile aflate în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, ca urmare a reevaluării, comasarea acestora într-un singur imobil cu număr M.F. 35328, precum şi trecerea unor construcții din imobilul rezultat în urma comasării din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcțiune şi casării”, se arată în Hotărârea semnată de premier în ședința din 28 iunie.

Ce urmează pentru Dinamo

Dinamo mai are de trecut o serie de hopuri până să-și primească noul stadion. Următoarea etapă este licitația organizată de CNI (Compania Națională de Investiții), unde dacă nu vor exista probleme legate de contestații sau de buget, contractele de demolare se vor semna, iar buldozerele sunt așteptate cel mai devreme chiar în toamna acestui an.

Urmează alte autorizații pe care constructorul, câștigătorul licitației, trebuie să le obțină, iar termenul de finalizare al lucrărilor este de 25 luni.

Vestea demolării vine după ce, în luna martie a acestui an, guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei arene multifuncţionale, al cărei beneficiar va fi Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti. Arena va avea peste 25.000 de locuri.

Obiectivul va dispune, pe lângă stadion, de spaţii complementare pentru sport (săli de box cu trei ringuri, de haltere, de judo, de lupte, de gimnastică, de fitness şi de scrimă), vestiare şi spaţii conexe pentru personal, pentru cantonamente, pentru spectatori, pentru presă, transmisii TV, depozitări şi alte spaţii tehnice aferente întreţinerii clădirii, dotări sanitare şi facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii.

Prin proiect, se prevede şi realizarea unui spaţiu expoziţional, care va găzdui evenimente culturale, expoziţii temporare, precum şi o expoziţie permanentă în care vor fi expuse trofeele clubului, precum şi a unui heliport în vederea aterizării aeronavelor SMURD, cu acces către Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

Suprafaţa desfăşurată totală a arenei este de 66.716 mp, durata de execuţie este de 25 luni, iar valoarea totală a investiţiei este estimată la suma de 854.573.000 lei (827.893.000 lei, valoare finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social derulat de Compania Naţională de Investiţii, şi 26.680.000 lei, valoare finanţată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti).

Editor : I.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Satul din Alba care se gospodărește singur datorită localnicilor, e unic în România. Aceștia își construiesc...
Digi FM
Soțul Ilenei Stana Ionescu, prima declarație după moartea actriței: “Nu și-a luat adio de la mine. Săraca...
Pro FM
Babs rupe tăcerea despre adevăratul motiv pentru care ea și Dorian Popa s-au despărțit: „Asta ne-a afectat...
Film Now
Will Smith, prima piesă rap după 7 ani: Când m-am simţit cel mai rău în viaţa mea, muzica a fost întotdeauna...
Adevarul
Legătura uluitoare între dispariția dinozaurilor și struguri. Ce spun oamenii de știință
Newsweek
Recunoașteți personajul? Eroul României la Euro 2024. A fost orfan de ambii părinți
Digi FM
Explozie de cereri pentru terenuri la 10 eurocenţi/mp. Campania inedită a transformat o comună din...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Millie Bobby Brown, vacanță cu părinții soțului în Sardinia. Imagini cu actrița din „Stranger Things” și fiul...
UTV
Babs dezvaluie motivul despartirii de Dorian Popa: "Asta ne-a afectat relatia"