David Popovici: „Muncim patru ani pentru ceva pe care nu îl poţi cronometra pe telefon, nu poţi opri cronometrul ăla la două sutimi”

Data actualizării: Data publicării:
David Popovici of Romania celebrates his gold medal during the Men's 200m Freestyle Medal Ceremony on day three of the Olympic Games Paris 2024
David Popovici a transmis un mesaj prin care a felicitat reușita României la Jocurile Olimpice. Foto: Profimedia

David Popovici a transmis un mesaj prin care a felicitat reușita României la Jocurile Olimpice. Potrivit Agerpres, campionul a felicitat echipele de la canotaj, Andrei Cornea şi Marian Enache care au luat aur la dublu vâsle masculin și pe Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş care au luat argint la dublu feminin, dar nu a uitat nici de ceilalți sportivi din delegație. 

„Felicitări tuturor celor care au concurat până acum, felicitări nouă, felicitări celor de la canotaj, pentru că ştim cât de mult am muncit noi sportivii, împreună cu familiile şi echipele noastre. Numai noi ştim. Poate că o să fim lăudaţi, recompensaţi, dar numai cine a trecut prin aşa ceva ştim câtă muncă e în spate şi sunt foarte mândru de noi. Şi sunt mândru şi de mine, pentru că visez la asta de când eram copil şi e foarte frumos. Mă bucur să am o ţară în spate care mă susţine. Am făcut copilul din mine foarte fericit. Nu oi fi eu cel mai matur sau în vârstă delegaţia noastră, dar cred că vorbesc în numele tuturor când spun că ne vom face copiii din noi mândri. Baftă şi hai România!", a afirmat Popovici, potrivit Agerpres. 

David Popovici: Am simţit că mi s-a ridicat un bolovan de pe suflet când am terminat acest concurs

David Popovici a vorbit și despre speculațiile privind o eventuală îmbolnăvire de COVID-19. 

„Acum mă simt mult mai liniştit, m-am mai calmat. Tot nu am reuşit să dorm bine aseară, dar asta pentru că eram foarte entuziasmat. Am simţit că mi s-a ridicat un bolovan de pe suflet când am terminat acest concurs, pentru că a fost o călătorie foarte grea. Nu au fost doar patru zile foarte grele, au fost nişte ani foarte grei. Şi nu ştiu dacă am avut COVID sau nu pentru că nu m-am testat. Am fost peste tot şi am interacţionat cu toată lumea. S-a răspândit o răceală pe la toată lumea, am purtat şi mască, cam toată lumea a răcit. Finalele au fost şi mai egale, pentru că auzeai la ţarc sau peste tot oameni tuşind. Unii s-au retras, alţii au continuat. Dar acum lumea rezistă mai bine. Deci nu ştiu dacă am avut COVID sau nu", a spus el.

Întrebat ce face în perioada următoare, sportivul a spus că va pleca într-o vacanță. Nu se gândește momentan la viitoare ediție a Jocurilor Olimpice care se va desfășura peste patru ani. El se va întoarce în țară vineri împreună cu echipa sa tehnică și alături de Camelia Potec, preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern şi vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Potrivit COSR, David Popovici va susține o declarație de presă la Salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă. 

„Nu mă gândesc absolut deloc la următoarele Jocuri Olimpice, mă gândesc doar la vacanţa care urmează. Mai sunt patru ani, să fim sănătoşi, să fim OK. Pentru Jocurile Olimpice de atunci mă voi gândi atunci când voi începe ciclul de pregătire. Până atunci mai sunt atât de multe competiţii încât nu ar fi foarte înţelept să mă stresez de acum. Muncim patru ani pentru ceva pe care nu îl poţi cronometra pe telefon, nu poţi opri cronometrul ăla la două sutimi sau la o sutime, şi ne batem pentru această medalie. Acum mă simt mai împlinit, pentru că îmi lipsea titlul de campion olimpic, dar asta nu înseamnă că mă voi culca pe o ureche şi gata am câştigat şi nu o să mai înot. Pentru moment trebuie să mă relaxez, trebuie să uit de Jocurile Olimpice, de toate antrenamentele, să uit de antrenor şi el de mine. Trebuie să ne sepărăm puţin şi să mă reculeg într-o vacanţă unde e foarte departe şi foarte cald", a mai spus David Popovici.

Editor : Andreea Burghelea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri