Pe 5 august 2012 tot pe teren murea fotbalistul Henry Ihelwere Chinoso. El s-a prăbușit în timpul unui meci amical cu FC Balotești în minutul 86. Jucătorul de origine nigeriană de la Delta Tulcea intrase de zece minute pe teren. Afară temperatura era de 40 de grade Celsius. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de 30 de minute, dar fără succes. Cauza morții a fost infarct.
La data de 5 octombrie anul 2000, Dinamo își pierdea căpitanul. „Unicul căpitan”. Cătălin Hâldan avea 24 de ani când a suferit un accident vascular celebral în timpul unui meci amical disputat de dinamovişti la Olteniţa.
„Pur și simplu, parcă suntem blestemați, nu îmi vine să cred, e un coșmar. E păcat, e o tragedie imensă pentru noi. Din nou, din păcate”, a spus aseară Ionel Dănciulescu.
Un an şi jumătate mai devreme, pe 24 iulie 1999, fotbalistul Astrei, Ştefan Vrăbioru, s-a prăbuşit pe teren în timpul partidei cu Rapid şi a decedat în drum spre spital.
Pe 16 iulie 1963, Constantin Tabarcea, fotbalist la Petrolul Ploiești, s-a prăbușit în timpul unui meci și a murit. Cauza morții sale a fost atribuită unei activități neobișnuite a timusului.
De-a lungul timpului mai mulți fotbaliști români, printre care Alin Paicu și Cristian Neamțu, au murit în urma rănilor survenite pe teren.
Şi fotbalul internaţional a fost lovit de astfel de tragedii. Compatriotul lui Patrick Ekeng, Marc Vivien Foe, a încetat din viaţă în timpul unui meci din cadrul Cupei Confederaţiilor 2003.
Un an mai târziu, internaţionalul ungar al Benficăi, Miklos Feher, a suferit un stop cardiac pe teren şi nu a mai putut fi salvat.
Antonio Puerta, de la FC Sevilla, a murit la trei zile după ce a suferit mai multe stopuri cardiace. Spaniolul se prăbuşise pe teren la un meci din La Liga în urmă cu npuă ani.
Şi fotbalul italian a fost doliu. În 2012, Permario Morosini a căzut ca secerat pe gazon în timpul unei partide din Serie B. Mijlocaşul lui Livorno a decedat apoi la spital.
Citiți și: