România, test cu Belarus. Un meci cu 8 goluri și două reprize diametral opuse

Data actualizării: Data publicării:
Meciului amical dintre selectionatele Romaniei si Belarusului, partida desfasurata pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, miercuri 11 noiembrie 2020.
Meciul amical dintre selectionatele Romaniei si Belarusului, partida desfasurata pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, miercuri 11 noiembrie 2020. Inquam Photos / Alex Nicodim

Naţionala de fotbal a României a învins selecţionata Belarus cu scorul de 5-3 (4-0), miercuri seara, pe Stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti.

Pentru tricolori au marcat Bogdan Mitrea (11), Răzvan Marin (19 - penalty), Ionuţ Nedelcearu (31, 55) şi George Puşcaş (44), în timp ce golurile oaspeţilor au fost reuşite de Iuri Kendiş (63), Ivan Bahar (81) şi Vladislav Klimovici (90+2).

România a reuşit din nou o victorie, după trei înfrângeri consecutive, toate în meciuri oficiale, la capătul a doua reprize diametral opuse. Echipa antrenată de Mirel Rădoi, într-o formulă inedită şi un sistem 3-4-3, a jucat foarte bine în prima repriză şi a dat dovadă de mare pragmatism, marcând de patru ori, de fiecare dată în urma unor faze fixe. În repriza secundă, România s-a desprins la 5-0, dar schimbările făcute în cele două formaţii au avut impact negativ la tricolori şi pozitiv la oaspeţi, care au înscris de trei ori, pe fondul unor erori mari în apărare. Belarus a fost aproape să marcheze şi al patrulea gol, însă David Lazar a apărat un penalty.

România a avut controlul jocului din primele minute, iar Man (7) a fost blocat la 6 m de fundaşul Bordaciov. În min. 11, Mitrea a deschis scorul cu o lovitură de cap din centrarea lui Marin. Mitrea a debutat astfel cu gol la echipa naţională.

În min. 18, Puşcaş a fost agăţat în careu de Naumov, iar Răzvan Marin a fructificat penalty-ul acordat (19).

Tănase a avut două oportunităţi, dar şutul său a fost reţinut de portar (21), iar apoi a fost blocat de Bordaciov la 8 metri (28).

România şi-a majorat avantajul în min. 31, prin Nedelcearu, în urma unui corner executat de Tănase şi după o deviere a lui Mogoş. A fost primul gol la naţională pentru fundaşul echipei AEK Atena. Nedelcearu a contribuit la golul al patrulea, trimiţându-i mingea lui Puşcaş, care a înscris cu un şut din întoarcere (44).

România a ridicat scorul la 5-0 în min. 55, după o acţiune a lui Man, continuată cu un şut al lui Tănase de la 20 metri, iar Nedelcearu a reuşit dubla reluând în plasă mingea respinsă de portarul Cicikan.

Oaspeţii au îndrăznit mai mult în ultima jumătate de oră a partidei, iar o primă situaţie s-a consumat în min. 61, când Lazar a respins şutul lui Bahar la colţul scurt. La cornerul executat de Stasevici, Mogoş a respins neinspirat în Kendiş, iar balonul a intrat în plasă (63).

Lazar a salvat golul în min. 71, la un şut tras de Skaviş la colţul scurt. Bicfalvi (76) a şutat de la 20 m, foarte aproape de vinclu.

Oaspeţii au marcat din nou prin Bahar (81), scăpat singur cu portarul, după o lansare a lui Stasevici şi o greşeală a lui Mitrea. Acelaşi Mitrea l-a fault pe Skaviş, dar Lazar a apărat penalty-ul executat de Iablonski (82).

Maxim putea marca şi el pentru România, dar acţiunea sa personală s-a încheiat cu un şut deviat în corner (85).

Belarus a marcat al treilea gol în ultimele secunde ale partidei (90+2), prin Klimovici, care a trecut fără probleme prin centrul apărării noastre, la o minge trimisă de Piacenin prin faţa careului mare.

România a obţinut un succes de moral, însă motivele de îngrijorare rămân pentru staff-ul tehnic având în vedere cele trei goluri primite pe teren propriu în faţa unei echipe modeste.

Prima reprezentativă va juca împotriva Norvegiei, pe 15 noiembrie, de la ora 21:45 (Arena Naţională, Bucureşti), şi a Irlandei de Nord, la 18 noiembrie, de la ora 21:45 (Windsor Park, Belfast), ambele în Liga Naţiunilor, dar importante şi pentru clasamentul FIFA, care va determina urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CM 2022.

Rădoi: Au fost două reprize diferite, în a doua poate sistemul a fost prea ofensiv

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri seara, în conferinţa de presă de după victoria din amicalul cu Belarus (scor 5-3), că meciul a avut două reprize diferite, el precizând că un motiv al celor trei goluri primite în partea secundă poate fi reprezentat de sistemul prea ofensiv impus de el primei reprezentative, scrie Agerpres.

"A fost o primă repriză foarte bună şi o a doua mai puţin. Iar pentru această a doua repriză pot găsi mai mulţi factori care au făcut ca noi să primim cele trei goluri, plus un penalty apărat. Printre aceşti factori poate fi pregătirea fizică, pentru că e greu în această perioadă, iar noi risipim multă energie în primele 45 de minute. Apoi un alt factor este sistemul poate prea ofensiv, pentru că la pauză le-am spus jucătorilor că vreau să marcăm la fel de multe goluri. Şi aici îmi asum pentru că i-am îndemnat să atace şi am lăsat spaţii şi mai mari. Adversarul era normal să rişte la 5-0 şi au marcat 3 goluri şi au mai spălat din ruşinea primei reprize. Au fost două reprize diferite, din prima putem începe să construim. Am pus prima cărămidă după aceste 45 de minute, trebuie să vedem ce facem în continuare. Jucătorii s-au descurcat bine, Dennis Man, Tănase, Nistor, Marin, Ganea... toţi s-au descurcat bine. Eu sunt mulţumit de toţi", a afirmat tehnicianul.

"Sistemul cu 3 fundaşi poate fi o strategie pe termen mai lung. Am încercat să vedem ce înseamnă un nou sistem pentru meciul cu Norvegia. Mai ales după ce în partida tur am pierdut cu 4-0. Am încercat oarecum să antrenăm. Mi-ar fi plăcut ca meciul Norvegia - Israel să se dispute să avem şi noi idee despre ce pregăteşte adversarul. Din păcate unii joacă obligaţi de UEFA şi FIFA, iar alţii pot să anuleze amicalele când vor", a adăugat Rădoi.

Chestionat în legătură cu criticile aduse de anumiţi oameni de fotbal în ceea ce priveşte alcătuirea primului unsprezece pentru amicalul cu Belarus, Rădoi a răspuns: "Nu aveam cum să luăm alţi jucători pentru că sunt mulţi accidentaţi sau depistaţi pozitiv la acest virus. Mai departe, dacă se aşteaptă la altceva, îi invit să vină în locul meu atunci. Problema este că sunt oameni de fotbal care vin şi par că sunt împotriva jucătorilor prin anumite declaraţii".

Ulterior, întrebat dacă este îngrijorat de cele trei goluri primite în repriza secundă în perspectiva meciului cu Norvegia, Rădoi a răspuns iritat că nu înţelege de ce se scot în evidenţă numai lucrurile negative.

"Îmi pare rău că trebuie să vedem chiar şi la o victorie toate lucrurile negative. Da, am crezut că Belarus joacă în 6, nu mi-am dat seama că şi ei joacă în 11. Nu mi-am dat seama că sunt atât de slabi. Sincer... dacă mereu scoatem mereu ce e negativ în faţă, atunci nu va merge nimic. Eu înţeleg că de foarte multe ori e mult mai uşor să critici, să începi un război. E mai uşor să faci rău decât să faci bine. Vreţi să vin în faţa voastră (n.r. - a presei), voi să trageţi şi eu să stau sau cum? Ce se poate întâmpla la fotbal mai rău decât să pierzi? Ce presiune? Sub presiunea cui? Nu înţeleg, e un sport, nu o dramă. Dramă e ce se întâmplă cu acest virus. Ăsta e un sport, e fotbal, e plăcere. Dacă noi nu încercăm să gândim pozitiv şi să construim ceva... atunci degeaba ne chinuim să schimbăm ceva. Se spune de multe ori că jucătorii şi antrenorul nu au valoare şi înţeleg. Dar întrebarea este de ce aveţi aşteptări atât de mari dacă noi suntem atât de slabi? Va fi foarte greu să construim, pentru că oricât le-am explicăm jucătorilor, nu au cum să nu fie afectaţi de anumite lucruri din jurul echipei naţionale. În plus, apare un schimb de generaţie, iar cei tineri nu cred că au nevoie de multe lucruri negative în jurul lor", a menţionat el.

România - Belarus 5-3 (4-0)

Au marcat: Bogdan Mitrea (11), Răzvan Marin (19 - penalty), Ionuţ Nedelcearu (31, 55), George Puşcaş (44), respectiv Iuri Kendiş (63), Ivan Bahar (81), Vladislav Klimovici (90+2).
Evgheni Iablonski a ratat un penalty în min. 83, a apărat David Lazar.
Ploieşti, Stadion ''Ilie Oană''

Au evoluat echipele:

România: 16. David Lazar - 5. Ionuţ Nedelcearu, 4. Bogdan Mitrea, 3. Alin Toşca (6. Iulian Cristea, 46) - 13. Vasile Mogoş (2. Valentin Creţu, 70), 18. Răzvan Marin (căpitan; 17. Eric Bicfalvi, 70), 8. Dan Nistor, 11. Cristian Ganea - 20. Dennis Man (23. Alexandru Băluţă, 58), 9. George Puşcaş (7. Denis Alibec, 58), 19. Florin Tănase (10. Alexandru Maxim, 57).
Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 1. Cristian Bălgrădean, 12. Ciprian Tătăruşanu - 14. Alexandru Albu, 15. Bogdan Ţîru, 21. Cristian Manea, 22. Mario Camora.

Belarus: 16. Anton Cicikan - 5. Denis Poliakov, 4. Nikita Naumov (15. Roman Iuzepciuk, 46), 21. Maksim Bordaciov, 2. Kiril Piacenin - 9. Max Ebong (22. Igor Stasevici, 62), 18. Ivan Maevski (căpitan; 14. Evgheni Iablonski, 62), 8. Andrei Haciaturian (17. Vladislav Klimovici, 70), 10. Ivan Bahar - 23. Iuri Kendiş, 7. Denis Laptev (11. Maksim Skaviş, 62).
Rezerve neutilizate: 12. Igor Hatkevici - 6. Roman Begunov, 3. Aleksandr Pavloveţ, 20. Aleksandr Sacivko.

Arbitru: Gheorghi Kabakov; arbitri asistenţi: Martin Margaritov, Dian Valkov (toţi din Bulgaria); al patrulea oficial: Marcel Bârsan (Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Naumov (19), Bicfalvi (70), Mitrea (75), Bahar (90+1).

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Vine o vreme așa cum nu a mai fost de mulți ani, anunță meteorologii ANM. Cum va fi de Crăciun
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Christina Aguilera, ținta comentariilor dure: „Nu mai arată ca înainte!” Artista, acuzată că a slăbit prea...
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
„Familii cu inima frântă”. Turistă de 19 ani moartă, după ce a băut „shot-uri” gratuite în vacanță. Alte...
Newsweek
Care pensionari iau 375 lei în plus la pensie în decembrie? Cum și când se acordă banii?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Ralph Macchio, onorat cu o stea pe Hollywood Walk Of Fame: „Înseamnă totul pentru mine”. Cum arată azi...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”