România a învins cu 3-0 Kosovo. Dennis Man: Trebuie să învăţăm să jucăm şi din postura de favoriţi

Data actualizării: Data publicării:
jucatorii nationalei de fotbal a romaniei se bucura dupa gol
Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Naţionala de fotbal a României, la redebutul lui Mircea Lucescu, a învins fără drept de apel selecţionata Kosovo, cu scorul de 3-0 (1-0), vineri seara, pe Stadionul „Fadil Volkri” din Priștina, în Grupa C2 a Ligii Naţiunilor.

La Pristina, pe stadionul care poartă numele fostului jucător Fadil Vokrri, Mircea Lucescu a revenit cu o victorie pe banca naţionalei tricolore, după o pauză de 38 de ani. Atunci, în 1986, a fost 4-0 cu Austria, la Bucureşti, acum a fost 3-0 cu naţionala din Kosovo, la Pristina.

După un început în care imnul României a fost fluierat de un stadion întreg, elevii lui Lucescu au trecut la cârma jocului şi au încercat poarta lui Muric prin Mihăilă (min. 7) şi Man (min. 13).

Dennis Man a fost şi jucătorul care a deschis scorul, în minutul 40, după o acţiune personală, urmată de un şut de la 16 metri, la colţul lung. Tot Man i-a pasat coechipierului său de la Parma, Mihăilă, în minutul 44, dar şutul acestuia s-a dus în bară.

După reluare, Dennis Man a fost faultat în careul kosovar de către Valon Berisha, iar arbitrul a acordat penalty după consultarea VAR. Răzvan Marin a transformat în minutul 51 şi a majorat avantajul României, potrivit News.ro.

Mihăilă a mai şutat odată în bară, în minutul 59, iar în minutul 81 a profitat de o gafă a apărării gazdelor şi a şutat la poartă. Muric a respins, dar Drăguş a fost omul potrivit la locul potrivit şi a trimis în plasă, stabilind scorul final, Kosovo – România 0-3.

Kosovarii au jucat în zece ultimele minute, după ce Vojvoda a primit al doilea galben, pentru un fault la Puşcaş, iar România conduce în clasamentul grupei C2, cu trei puncte şi golaveraj mai bun deât Cipru.

KOSOVO: Muric – Vojvoda, Amir Rrahmani, Aliti, Paqarada (Rrudhani 81) – Zhegrova (Sahiti 81), V. Berisha (Muslija 66), Rexhbecaj, Rashica – Muriqi (Albion Rrahmani 66), Asllani (Ermal Krasniqi 66).
Selecționer: Franco Foda

ROMÂNIA: Niţă - Raţiu, A. Burcă, Drăguşin, N. Bancu – R. Marin (D. Olaru 86), M. Marin, Stanciu (Al. Mitriţă 86) – D. Man (Fl. Coman 78), Drăguş (G. Puşcaş 83), Mihăilă (I. Hagi 88).
Selecționer: Mircea Lucescu

Cartonaşe galbene: V. Berisha 50, Rexhbecaj 69, Vojvoda 81 / Bancu 76, AL. Mitriţă 90+5
Cartonaş roşu: Mergim Vojvoda (Kosovo) min. 85

Arbitri: Aliyar Aghayev - Zeynal Zeynalov, Akif Amirali – Ingilab Mammadov (toţi din Azerbaidjan)
Arbitri VAR: Luca Pairetto - Matteo Gariglio (toţi din Italia)

Dennis Man: Trebuie să învăţăm să jucăm şi din postura de favoriţi

Dennis Man, autorul unui gol în meciul de la Pristina, a declarat că echipa României a câştigat uşor meciul din Kosovo, scor 3-0 pentru România, şi că e important că s-a început cu dreptul acest nou ciclu.

„Am câştigat uşor, aveam nevoie de aceste trei puncte. Sunt fericit că am câştigat. Ştiam că vom întâlni o echipă destul de agresivă, dar în mintea noastră am zis că vrem să continuăm ce am început la Europene. La gol, îl văzusem singur pe Denis, dar am văzut apoi că mi s-a creat spaţiu şi m-am decis să trag la poartă. Era important să câştigăm acest meci, să începem cu dreptul! Trebuie să învăţăm să jucăm şi din postura de favoriţi, pentru că venim de la Europene! Chiar dacă nu am avut mult timp la dispoziţie cu dânsul, nea Mircea este un plus mare pentru noi”, a declarat Dennis Man.

Mihăilă: Huiduielile mă motivează. Le-am arătat tabela la final şi cam asta a fost istoria jocului

Valentin Mihăilă a declarat, vineri seară, după meciul tricolorilor cu Kosovo, că nu l-a afectat atitudinea publicului gazdă, el precizând că huiduielile îl motivează.

„O victorie categorică, a trebuit să ne adaptăm la terenul de joc, la public, adversar... Huiduielile mă motivează. Le-am arătat tabela la final şi cam asta a fost istoria jocului. Sper să sparg gheaţa şi să reuşesc să marchez la următoarele meciuri. Avem încredere în grup, nu contează că s-au schimbat jucători, suntem un grup unit şi cu Mister în spate sigur o să facem treabă bună. Avem doar de învăţat de la dânsul”, a spus Mihăilă la Digi Sport.

Denis Drăguş: Am ştiut să jucăm inteligent. Am arătat că nu ne dăm la o parte, că ştim să luptăm

Drăguş a declarat după victoria cu Kosovo că tricolorii au arătat că nu se dau la o parte şi ştiu să lupte, potrivit News.ro.

„Am ştiut să jucăm inteligent, ne bucurăm că am debutat cu dreptul în Liga Naţiunilor. Ştiam ce fel de partidă o să fie, am jucat cu mult mai multă ambiţie, dar asta e deja caracteristică acestei echipe. Am arătat că nu ne dăm la o parte, că ştim să luptăm. E un sentiment frumos să avem unul dintre cei mai titraţi antrenori din lume. Trebuie să avem încredere în noi. Fiecare rezultat bun trebuie să ne dea încredere. Am făcut un meci bun. Uşor, uşor o să creştem de la meci la meci. Cu siguranţă suntem pe drumul bun. Suntem abia la început cu Mircea Lucescu. Am avut un parcurs extraordinar cu Edi Iordnescu. Acum vrem să trecem la următorul nivel. Mircea Lucescu are o experienţă incredibilă. Trebuie să construim pe ce a fost bun cu Edi”, a spus Drăguş.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Când iese Elena Udrea din închisoare. Decizia finală a magistraților
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
A murit Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson. Steve Manning: Ar fi suferit un atac de cord în timp ce se...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
Atacatorul care a vrut să-l ucidă pe Trump a dat un interviu în Newsweek România. Ce spunea în 2022?
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Heather Locklear, despre cum a fost la întâlnire cu Tom Cruise. Dezvăluiri după 40 de ani ale actriței din...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...