Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi, că ar dori să se implice în „salvarea” echipei Rapid, spunând, însă că detaliile tehnice, precum şi suma cu care ar urma să contribuie municipalitatea vor fi oferite după analize şi negocieri.
„Este o dorinţă a tuturor să contribuim la salvarea unui brand naţional. Cred că echipa Rapid are mulţi fani. Eu sunt un om care face sport şi încurajez sportul. M-aş implica şi eu alături de cei doi primari, domnul Daniel Tudorache şi domnul Gabriel Mutu, pentru salvarea acestui brand naţional. Detaliile tehnice şi financiare le vom anunţa ulterior, pentru că acum suntem într-o perioadă de pregătire şi nu am dori să dăm public elemente din negociere. Ne dorim ca acest club să joace din nou”, a declarat Gabriela Firea.
Edilul nu a dorit să comunice suma cu care ar urma să contribuie municipalitatea.
„Nu m-am gândit încă la o sumă. Nu e vorba de ceea ce cred eu, ci ceea ce spun specialiştii care analizează toate documentele, situaţia de fapt în care se află, din nefericire, Clubul Rapid. Ceea ce ne dorim pentru bucureşteni, pentru România, este ca acest club să joace din nou şi să ajungă cât se poate mai sus ca performanţă sportivă”, a spus Firea.
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a înfiinţat la începutul acestei luni, prin „dispoziţie de primar”, o comisie care să negocieze preluarea mărcii Rapid, după ce reprezentanţii USR şi PNL din Consiliul Local nu au dat aviz favorabil proiectului său privind finanţarea FC Rapid.
Conform unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului prin care s-a modificat Legea Sportului, administraţiile locale pot finanţa activităţile sportive ale cluburilor de drept public în limita a 5 la sută din bugetul anual. Primăria Sectorului 1 are un buget anual de 350 de milioane de euro, astfel încât poate aloca pentru activităţi sportive aproximativ 17 milioane de euro.
FC Rapid, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Ulterior, două echipe, AFC Rapid şi Mişcarea CFR, care se doresc a fi continuatoarele formaţiei Rapid, au fost înscrise în Liga a V-a şi au promovat în eşalonul superior.
Şi conducerea grupării FC Voluntari şi-a arătat intenţia de a cumpăra marca Rapid atunci când va fi scoasă la licitaţie, urmând ca echipa să-şi schimbe numele şi să evolueze în Liga I.
Sursa: News.ro