Actualizare 10:40: Jandarmeria a dat primele amenzi pentru incidentele de aseară, de la meciul de fotbal Rapid-Steaua. Astfel, clubul giuleștean a fost amendat cu 60.000 de lei. „Este cuantumul maxim al amenzii pentru nerespectarea prevederilor legale, la fel și în cazul firmei de securitate”, a declarat Cosmin Pană, ofițer relații publice din Jandarmeria română.
În plus, nouă suporteri au fost identificați și au fost amendați și ei cu o sumă totală de 1750 de lei. Nu a scăpat amendată nici firma care asigură securitatea pe stadionul rapidist, aceasta primind o sancțiune de 1000 de lei. Doi suporteri au fost reţinuţi.
Înainte de meci, Jandarmeria a verificat stadionul și au găsit mai multe obiecte contondente și materiale pirotehnice.
„În ceea ce privește incidentele din Rahova nu știu ce să vă spun, probabil că voi afla în cursul zilei de astăzi dacă sunt colegii noștri. Am văzut și eu foarte multe imagini pe internet și nu ne dăm seama. Nu încurajez astfel de gesturi, nu încurajăm teribilismul în sânul galeriei rapidiste, dar ce ați văzut ieri e și rezultatul declarațiilor dinaintea partidei și tensiunile create de unii oficiali. Inlcusiv din rândul Jandarmeriei. Și-au făcut strategia după niște declarații ale unor oficiali, care nu mi se par normale. Au stat și au creat o tensiune nejustificată. Obiectele aruncate în teren sunt niște gesturi care nu trebuie încurajate, dar vin tot pe fondul presiunii”, a spus Dan Teodorescu, liderul galeriei Rapid, prin telefon, la Digi24.
Partida a început cu o întârziere de cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. Mai multe torţe au ajuns pe teren, în jumătatea Stelei, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta.
La solicitarea arbitrului Sebastian Colţescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin staţia de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii şi torţe în teren pentru că Rapid riscă să fie sancţionată.
Rapid a început bine meciul şi a deschis scorul repede, prin Ovidiu Herea, în minutul 9, din lovitură liberă de la 18 metri. Condusă cu 1-0, Steaua a controlat jocul, dar până la pauză nu a reuşit să-şi creeze mari ocazii de gol.
Şi la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.
Steaua a reuşit egalarea în minutul 81, prin Bourceanu, cel care a marcat golul victoriei roş-albastre la meciul din turul campionatului, şutul acestuia fiind deviat de Abrudan. Mai mult, echipa din Ghencea ar fi putut pleca cu toate punctele din Giuleşti, dacă mingea reluată cu capul de Iancu nu ar fi lovit bara porţii apărate de Pecanha, în ultimele secunde ale jocului.
Steliştii, luaţi la ţintă de fanii Rapidului
La două minute după golul lui Bourceanu, jocul a fost întrerupt din cauza obiectelor aruncate de fani pe teren. După ce stelistul Latovlevici a refuzat să execute un out de teamă să nu fie lovit, s-a creat un meleu între jucătorii celor două echipe, timp în care din tribună continuau să fie aruncate obiecte în teren.
Un astfel de obiect, cel mai probabil o brichetă, l-a lovit pe Chiricheş, care s-a prăbuşit spre gazon. Managerul Stelei, Mihai Stoica, a fost şi el luat la ţintă de fanii rapidişti, care au aruncat spre el cu un scaun.
A fost momentul în care arbitrul Sebastian Colţescu a decis întreruperea meciului, care a fost reluat după aproximativ zece minute.
Incidentele de la acest meci amintesc de ultima victorie a Stelei în Giuleşti, pe 20 martie 2008, când roş-albaştrii au câştigat cu 3-0 la "masa verde", după ce o brichetă aruncată din tribună l-a lovit în cap pe arbitrul Alexandru Deaconu, care a decis să întrerupă definitiv jocul la scorul de 1-0 pentru Rapid.
Au jucat echipele:
Rapid: Pecanha - Voicu, Abrudan, Oros, N. Vasile - Grigore - Roman (Al. Coman '78), Dică (Al. Ioniţă II '90+5), Herea, Grigorie - Pancu (Al. Ioniţă I '67). Antrenor: Marian Rada.
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski (Tatu '22), Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Chipciu, Tănase (Prepeliţă '46) - Rusescu (Iancu '61). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Cartonaşe galbene: I. Voicu '23, N. Grigore '33, N. Vasile '69, Dică '76 / Georgievski '8, Tănase '45.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă condusă de Sebastian Colţescu, ajutat la cele două linii de Aurel Oniţă şi Vasile Marinescu. Arbitru de rezervă a fost Florin Miron, iar observatori Claudiu Popa şi Aron Huzu.