Ilie Dumitrescu: Cred că jobul de antrenor la Națională e perfect pentru Mircea Lucescu. Are o capacitate extraordinară

Data publicării:
ilie dumitrescu
Ilie Dumitrescu. Foto: Digi24

Mircea Lucescu ar fi un bun antrenor pentru ehipa națională de fotbal a României, a spus că fostul jucător Ilie Dumitrescu la Digi24. În plus, acesta ar fi „jobul perfect” și pentru Lucescu, a adăugat el la emisiunea „În fața ta”. Reprezentanți ai FRF spun că Lucescu este „99%” noul selecționer, dar acesta a declarat că nu a luat o decizie.

„Vorbim de unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria fotbalului românesc. Mircea Lucescu are o experiență extraordinară, este un antrenor care a reușit la cel mai înalt nivel”, a spus Ilie Dumitrescu.

„Are nevoie de timp, deși el a fost foarte aproape de echipa națională în ultimul timp, a mers cam la toate și a urmărit atent și meciurile din campionatul nostru, și meciurile de la echipa națională, este foarte bine ancorat în tot ceea ce înseamnă fotbalul românesc. Este nevoie de puțin timp pentru ca el să-și pună amprenta pe jocul echipei, pentru că este un antrenor excelent. Cred că se va merge pe un antrenor cu experiență.

Lucescu are capacitate, vor apărea relații de joc, identitate de joc, e nevoie de timp. El nu are decât cinci zile înainte de fiecare partidă. Cred că președintele va merge pe cineva cu experiență.”, a explicat fostul fotbalist.

Întrebat dacă Mircea Lucescu ar fi dispus să se întoarcă la Națională, Ilie Dumitrescu a spus: Eu, sincer să fiu, l-am văzut foarte aproape de echipa națională, mai mult ca niciodată”.

„Cred că este jobul perfect pentru Mircea Lucescu. E liber de contract, nu lucrezi în fiecare zi, poți să stai la birou să-ți faci evaluări, să analizezei ce s-a întâmplat în week-end la meciuri, poți să călătorești, să discuți individual la echipele unde activează nucleul important de jucători, să iei contact cu ei. Este persoana care a ajuns la maturitate. El a fost în priză tot timpul, vorbim de un antrenor cu o capacitate extraordinară”, a mai spus Dumitrescu.

FRF, prin vocea lui Andrei Vochin, spune că șansele ca Lucescu să devină antrenor la Națională sunt 99%. Declarațiile acestuia lasă însă mai mult loc pentru incertitudine.

„Cine spune că Mircea Lucescu e deja selecționerul României exagerează. E adevărat că am avut în ultimele zile mai multe contacte legate de această variantă, dar trebuie să analizez foarte atent înainte de a oferi răspunsul final.

Am spus în destule ocazii că nu mă mai interesează să mă întorc la naționala României. Dar acum e o situație specială. Edi s-a oprit, din păcate, după EURO, Hagi a refuzat, timpul până la primele meciuri e foarte scurt, sunt puține variante la dispoziție. Ăsta e și unul dintre motivele pentru care sunt, deocamdată, într-o perioadă de analiză serioasă vizavi de propunerea federației,” a spus Mircea Lucescu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu