China interzice pe viață 43 de jucători și oficiali din fotbal pentru aranjarea meciurilor, dare de mită și jocuri de noroc

Data publicării:
(SP)CHINA HAIKOU FOOTBALL CSL HENAN VS SHANDONG(CN)
Trei foști internaționali chinezi Jin Jingdao (foto), Guo Tianyu și Gu Chao se numără printre jucătorii chinezi interziși pe viață. Sursa foto; Profimedia Images

Asociația Chineză de Fotbal a interzis pe viață 38 de jucători de fotbal și cinci oficiali de club, după o investigație de doi ani privind aranjarea de meciuri și jocurile de noroc, ca parte a reprimării corupției într-unul dintre cele mai populare sporturi din China.

Ancheta a constatat că au fost aranjate 120 de meciuri, cu 41 de cluburi de fotbal implicate, a declarat Zhang Xiaopeng, un înalt oficial al Ministerului Securității Publice, la o conferință de presă la Dalian, potrivit agenției oficiale de știri Xinhua. Informațiile nu precizează dacă toate meciurile au fost în China, notează CNN.

Trei foști internaționali chinezi Jin Jingdao, Guo Tianyu și Gu Chao și jucătorul sud-coreean Son Jun-ho s-au numărat printre cei interziși pe viață, potrivit constatărilor făcute publice marți la conferința de presă de către minister și Administrația Generală a Sportului din China, la care a fost prezent și președintele Asociației Chineze de Fotbal (CFA).

Niciunul dintre jucători nu a făcut niciun comentariu public. Sud-coreeanul Son a fost eliberat în martie, după ce a fost reținut timp de 10 luni în China, și s-a întors în Coreea de Sud.

Zhang a spus că 44 de persoane s-au confruntat cu sancțiuni penale pentru luare de mită, jocuri de noroc și deschidere ilegală de cazinouri, în timp ce alte 17 s-au dovedit a fi implicate în dare de mită și aranjare de meciuri.

Președintele CFA, Song Kai, a declarat că 43 dintre cei 44 au fost suspendați pe viață din activitățile sportive legate de fotbal, iar alți 17 au primit interdicții de cinci ani.

Concluziile au fost anunțate înaintea meciului de calificare la Cupa Mondială de la Dalian, marți, unde echipa Chinei a găzduit Arabia Saudită după înfrângerea cu 7-0 de săptămâna trecută în deplasare cu Japonia.

Sportul se luptă de mult cu corupția, iar fanii consideră că acesta este motivul pentru performanța slabă a echipei naționale masculine.

China, la rândul său, și-a intensificat controalele la activitățile legate de fotbal.

În august, un fost vicepreședinte al asociației naționale de fotbal a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru acceptare de mită, iar un fost director al departamentului de competiții a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru aceeași infracțiune.

Un fost președinte al CFA a fost condamnat la închisoare pe viață în martie.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști și corespondenți de război din România. Dumnezeul să-l ierte
Digi FM
Portofoliu ambiguu pentru România în Comisia Europeană. Explicația numirii Roxana Mînzatu
Pro FM
Dezvăluiri despre Dave Grohl, care și-a înșelat soția și a avut un copil: „Obiceiul de a flirta cu alte femei...
Film Now
Par mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât...
Adevarul
Sute de spărgători, dealeri de droguri și criminali, eliberați pe străzile din Marea Britanie. Reacțiile...
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Poveste emoționantă la Spitalul Județean Botoșani. Un bărbat salvat la naștere cu sticle de apă caldă a donat...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Problema asociată bătrâneții, cu care s-a confruntat Kelly din Beverly Hills. Neputința de a-și duce viața...
UTV
Lora si Ionut Ghenu se pregatesc de nunta. Artista a dezvaluit de ce superstitie va tine cont in ziua nuntii...