Galerie Foto Canotoarea Simona Radiș, aur și record mondial la Campionatele Europene U23. România obține 5 medalii de aur și 5 de argint

Data actualizării: Data publicării:
simona radis cu medaliile la gat
Simona Radiș a obținut două medalii de aur pentru România la Europenele U23 Foto: Federația Română de Canotaj

România s-a clasat pe locul 1 pe națiuni la Campionatele Europene de Canotaj Under 23, desfășurate în Polonia, unde sportivii români au obținut 5 medalii de aur și 5 de argint, iar Simona Radiș, deja campiona olimpică, a stabilit un nou record mondial, informează Federația Română de Canotaj.

Echipajele României au încheiat Campionatele Europene de Canotaj Under 23, desfășurate în perioada 4-5 Septembrie la Kruszwica, în Polonia, cu o performanță remarcabilă. Zece medalii au fost câștigate de sportivii Federației Române de Canotaj, dintre care cinci de aur și cinci de argint. Campioana Olimpică, Simona Radiș, a doborât recordul mondial de tineret în proba de simplu vâsle feminin (BW1x). România se situează astfel pe locul 1 în clasamentul pe națiuni.

România a obținut cele mai multe medalii la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 Foto: Federația Română de Canotaj
România a obținut cele mai multe medalii la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 Foto: Federația Română de Canotaj

Sportivii medaliați cu aur

Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de patru plus unu rame feminin (BW4+) de echipajul compus din Amalia Bucu, Larisa-Andreea Bogdan, Lungu Manuela-Gabriela, Cosmina-Maria Podaru și Victoria-Ștefania Petreanu. Sportivele au reușit să se impună în fața echipajelor din Italia și Germania, terminând cursa cu un timp de 07:05,64.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame feminin (BW4-), prin echipajul format din Andreea Popa, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Dumitrița Juncanariu. Sportivele au încheiat cursa cu un timp de 06:36,13, în fața echipajelor din Polonia și Marea Britanie.

A treia medalie de aur pentru România la Kruszwica a fost câștigată de campioana olimpică, Simona Radiș, în proba de simplu vâsle feminin (BW1x). Simona s-a impus în fața echipajelor din Elveția și Cehia. A încheiat cursa cu un timp de 07:26,39, doborând astfel recordul mondial de tineret.

Tot o medalie de aur au reușit să obțină și sportivii din barca de patru rame masculin (BM4-). Este vorba despre Ștefan Berariu (Vicecampion Olimipic în 2021), Alexandru-Laurențiu Danciu, Florin Arteni și Ciprian Huc. Ei au încheiat cursa din Finala A în fața echipajelor din Polonia și Belarus.

A cincea medalie de aur pentru România a fost câștigată de sportivele din barca de 8+1 feminin (BW8+). Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Larisa-Elena Roșu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Alice-Elena Turcanu, Raluca-Georgiana Dinulescu, Magdalena Rusu, Simona Radiș și Victoria-Ștefania Petreanu au dominat cursa din Finala A pe care au încheiat-o cu un timp de 06:13,66, impunându-se în fața echipajelor din Germania și Polonia.

Medaliații cu argint

Medalia de arigint a fost câștigată de echipajul de patru plus unu rame masculin (BM4+), compus din Andrei Mândrilă, Nicu-Iulian Chelaru, Florin Ceobanu, Claudiu Neamțu și Gavril Dumbravă. La această probă, podiumul a fost completat de echipajele din Italia și Marea Britanie.

Tot medalie de argint au obținut și fetele la proba de dublu rame feminin (BW2-), echipaj format din Adriana Ailincăi și Alina-Maria Balețchi. Sportivele noastre au urcat pe podium alături de echipajele din Croația și Ucraina.

Echipajul de dublu rame masculin (BM2-), compus din Dumitru-Alexandru Ciobică și Florin Lehaci a obținut o medalie de argint, urcând pe podium alături de echipajele din Lituania și Italia.

În Finala A a probei de dublu vâsle feminin (BW2x), Cristina Druga și Alexandra Ungureanu au încheiat cursa pe locul 2. Sportivele au obținut medalia de argint, urcând pe podium alături de echipajele din Grecia și Lituania.

Ultima medalie a zilei la Campionatele Europene Under 23, de argint, a fost cucerită de sportivii din barca de 8+1 masculin (BM8+). Dumitru-Valentin Bucur, Dorin Simion, Andrei Mândrilă, Nicu-Iulian Chelaru, Florin Ceobanu, Marian Cireașă, Andrei Lungu, Alexandru Gherasim și Gavril Dumbravă au încheiat pe locul 2 cursa din Finala A, imediat după echipajul din Marea Britanie.

Alte rezultate ale tinerilor canotori români

Locul 4 în Finala A pentru echipajul de patru vâsle feminin (BW4x), format din Emanuela-Ioana Ciotău, Patricia Cireș, Andrada Maria Moroșanu și Georgiana-Simona Huc.

La dublu vâsle masculin (BM2x), Sebastian Timis și Gheorghe Morar au încheiat pe locul 2 cursa din Finala B, ocupând poziția 8 în clasamentul general. Tot poziția 8 o ocupă și echipajul de patru vâsle masculin (BM4x): Gheorghe Scripcaru, Florin Bogdan Horodișteanu, Cristian-Ionut Cojocaru și Andrei-Sebastian Cornea, după ce a încheiat Finala B pe locul 2.

Cristian-Vasile Nicoară a concurat Finala C la proba de simplu vâsle masculin (BM1x). A încheiat cursa pe locul 2.

„Performanță extraordinară a canotorilor români, așa cum ne-au obișnuit deja de altfel! Am demonstrat încă o dată că avem cel mai bun lot de tineret din Europa. Au fost câștigate 10 medalii, dintre care 5 de aur și 5 de argint. Îi felicit pe sportivi pentru munca depusă și determinarea de care au dat dovadă! De asemenea, pe antrenori și întreaga echipă a Federației Române de Canotaj! Așteptăm cu nerăbdare Campionatul European al juniorilor de la Munchen din 9-10 octombrie”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

Citiți și: Elisabeta Lipă: Există o „pepinieră” Moldova în sport. De ce mai toți canotorii provin de acolo și ce are deosebit această generație?

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri