VIDEO, FOTO. David Popovici, emoţionat şi cu lacrimi în ochi la intonarea imnului, după ce a câştigat aurul la 200 metri liber

Data actualizării: Data publicării:
David popovici musca din medalia de aur
Foto: Inquam Photos / Colette Rochefort

David Popovici a fost emoţionat şi cu lacrimi în ochi la intonarea imnului României, după ce a câştigat aurul la 200 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Imediat după cursă, în intr-un interviu acordat TVR, Popovici a spus că este extrem de fericit că a obţinut aurul de ziua Imnului Naţional, subliniind că speră să nu plângă în timpul ceremoniei.

Foto: Inquam Photos / Colette Rochefort
Foto: Inquam Photos / Colette Rochefort

Întotătorul David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 metri liber, luni seară, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Citiți și:
JO 2024. Prima reacție a lui David Popovici după ce a câștigat aurul la 200 m liber: „Sunt un băiat obișnuit care înoată repede”

Popovici a încheiat cursa într-un minut, 44 de secunde şi 72 de sutimi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Înotătorul român David Popovici, medaliat cu aur la 200 de m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, a afirmat, luni, că a reuşit performanţa de a fi pe prima treaptă a podiumului pentru că nu şi-a promis acest lucru.

„Ieri am spus că habar nu am dacă voi câştiga sau nu, pentru că pur şi simplu nu mi-a păsat de medalie, aşa am câştigat. Nu ăsta este obiectivul, obiectivul este să te simţi bine, să vii la Jocurile Olimpice, să concurezi împotriva celor mai buni din lume. Este un privilegiu doar să fii aici, aşa că pentru că nu am luptat pentru medalie, am reuşit să câştig. A fost o luptă de câini, fix aşa aş descrie-o. Pe ultimii 50 de metri l-am văzut pe american că e în faţa mea. Chiar dacă nu te uiţi la ei îi simţi acolo în ceafă. Chiar dacă nu m-am uitat la ei, nu mi-am permis nici pentru o secundă să o las moale. Nu trebuia să plec nici prea tare, nici prea încet, am făcut exact cursa pe care trebuia să o fac. Bineînţeles că mă bucur pentru medalie şi mă bucur că am făcut istorie pentru un înot”, a declarat Popovici la zona mixtă, potrivit Agerpres.

„Mi-am dat seama că am câştigat când am atins plăcuţa, pentru că ele au nişte lumini pe ele, dacă atingi primul e o singură lumină, al doilea două lumini, al treilea trei lumini, şi am văzut instant că sunt primul. Euforie, lacrimi şi la mine, nu sunt eu cel mai deschis, dar am plâns şi eu, când am dat primul interviu celor de la TVR. Îmi dădeau lacrimile, inclusiv pe podium, m-am abţinut cu greu. Când eram mic mă uitam la Jocurile Olimpice, la Michael Phelps, la cum este ridicat steagul tuturor celorlalţi campion olimpici, cum i se ridică steagul şi am visat la acest moment. La 11 ani aveam tortul meu, a fost cu Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Adică eu de la 10-11 ani ştiam că îmi doresc să ajung la Jocuri şi dacă eu am reuşit, un băiat născut crescut în Pantelimon şi Titan, adică nimic special, dar de fapt este special, dacă eu am reuşit, un băiat complet obişnuit, absolut oricine poate, prin determinare, perseverenţă, muncă”, a completat Popovici.

Campionul olimpic a dat acelaşi răspuns când a fost întrebat dacă va câştiga medalia de aur şi la 100 m, ca în urmă cu o zi: „Habar nu am”.

„Da, sunt primul campion olimpic din istoria înotului masculin şi la sută vedem mâine. Exact cum v-am răspuns şi pentru 200, habar nu am ce se va întâmpla. Sunt un pic mai relaxat, bineînţeles, am trecut de jumătate din cea mai importantă competiţie a anului pentru mine. Când o să fiu în vacanţă, o să am un pic de timp să mă bucur cu adevărat. Sunt curse diferite, efort diferit”, a afirmat Popovici.

El a ţinut să mulţumească tuturor apropiaţilor săi pentru ajutorul acordat în câştigarea medaliei: „Dacă tot sunteţi toţi aici, sunt toate multe microfoane, aş vrea să profit de ocazie, să le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, care m-au susţinut de la A la Z, de la prieteni, la profesori, la absolut oricine, familie, apropiaţi. Dar le mulţumesc şi tuturor celor care nu au avut încredere în mine, pentru că fără ei nu puteam să ajung aici. Repet, dacă eu am putut, absolut oricine, oameni obişnuiţi, pot să facă lucruri extraordinare”, a mai spus Popovici.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu