Peste 150 de copii au venit la Kid's Day, la marea întâlnire cu Simona Halep! Aceasta a schimbat câteva mingi cu fiecare puşti, le-a dat autografe şi le-a răspuns celor mai inedite întrebări. La eveniment a fost prezent şi Ion Ţiriac, cel care împreună cu Ilie Năstase, făcea din tenis în anii '70 un sport iubit de toţi românii.
Ion Țiriac: O găsesc extraordinar de performantă această treabă (n.red: Kid's Day) pentru că face o legătură între acesti tineri care se uită sus pe piedestal și văd un mare campion și este nu șansa, aici este datoria marelui campion să se coboare la nivelul lor și să arate că a plecat și el de acolo și să facă această emulație între mase și între superstar.
„Ziua asta a însemnat o bucurie foarte mare, o minunăție și sper să o revăd pe Simona”.
„Îmi place de Simona Halep pentru că este cea mai bună jucătoare pe care o cunosc și nu cred că o să mai știu când voi fi mare altă jucătoare mai bună decât ea. Are 11-12 trofee cred și mi-aș dori să fiu și eu ca ea”', au spus copiii după întâlnirea cu Simona Halep.
Simona Halep: Mă simt foarte bine, este un sentiment deosebit și chiar mă bucur că am venit și că au fost atât de mulți copii, un număr impresionant. Și la Constanța când merg să fac Kid's Day vin copii mulţi.
„A fost foarte distractiv, ăsta este visul meu dintotdeauna: să joc cu Simona, o jucătoarea foarte bună care a ajuns pe locul doi, dar se pare că a renunțat un pic și a ajuns din nou pe locul trei, dar în rest mi-a plăcut foarte, foarte mult și o să mai vreau să vin și anul următor”.
„A fost foarte, foarte bine, deoarece ea dă niște lovituri foarte bune și îi face pe ceilalți să alerge mult. Și dă foarte mult în teren, foarte puțin afară și foarte puțin în fileu”, spun copiii.
Ion Țiriac: Copiii aceștia pe care îi vedem aici, așa 4,5,6 maxim 7 ani, ăștia or să fie următorul Tecău, câșstigător de Grand Slam sau Simona Halep, pe care o așteptăm să câștige Grand Slamul.
Datorită Simonei Halep sau a lui Horia Tecău, tenisul a redevenit un sport la modă în România. Tot mai mulţi puşti îşi doresc să facă performanţă şi să ajungă jucători celebri ai sportului alb.
Ion Țiriac: S-a înzecit numărul! Când am început eu să joc tenis, în România erau 230 de terenuri de tenis, iar când am terminat de jucat erau 20.000 de terenuri de tenis și jucători de 100 de ori mai mulți. Dar noi am fost o generație care am tras un pic spre noi și spre acest sport.
„Eu m-am apucat de tenis pentru că nu am avut altceva care să îmi placă mai mult decât tenisul și mi-a plăcut”.
„Îmi doresc să fiu ca Simona pentru că este foarte renumită și îmi place să am fani și să pot da bucurie copiilor”, spun micii jucători.
Ca orice sport, tenisul implică şi costuri. Antrenamentul şi închirierea terenului variază între 80 şi 400 de lei, iar preţul unei rachete de tenis porneşte de la 60 de lei. Costurile sunt însă mult mai ridicate în cazul copiilor care vor să facă sport de performanţă.
Ion Țiriac: În toată România nu există o școală de copii gratuită. Pentru cine? Pentru copilul de pe stradă, pentru că ăla nu are nicio șansă ca tăticul să îi dea 1 euro, doi euro, pentru că nu îi are. Și probabil că celui care îi este mai multă foame, acela ajunge mai departe decât ceilalți.