Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Invictus de la Haga 2022, câștigată de echipa de arc olimpic

Data actualizării: Data publicării:
invictus ro
Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Invictus de la Haga 2022, câștigată de echipa de arc olimpic. Foto: Facebook/MApN/ Laurențiu Turoi

Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Invictus de la Haga 2022. Echipa României a obținut medalia de aur la proba de arc olimpic, după un scos strâns cu echipa Ucrainei, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

„Prima medalie, aur la proba de arc olimpic, la Jocurile Invictus de la Haga 2022 pentru România. Echipa de arc olimpic formată din Cojocaru Emil, Căpățînă Iulian și Romila Eduard a concurat cu echipa Ucrainei, a fost un scor strâns și galeriile s-au susținut reciproc. Felicitări băieți! Go Invictus! Toți sunteți câștigători,” se araă în mesajul postat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Luni, un alt veteran a adus o medalie de argint la Jocurile Invictus de la Haga. Ciolan-Uță Valentin a câștigat medalia de argint la proba de aruncare a bilei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Echipa Invictus care reprezintă România la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus și care se desfăşoară în perioada 16 - 22 aprilie, este formată din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul II şi III de invaliditate sau apt limitat. Aceştia vor concura la şapte discipline sportive, dintre care şase individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând), precizează Ministerul Apărării.

După ediţiile din Toronto (2017) şi Sydney (2018), aceasta va fi a treia participare a militarilor români la competiţia sportivă internaţională care susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni militare.

Jocurile Invictus susţin o perspectivă de respect şi empatie faţă de sacrificiul şi traumele militarilor răniţi, a căror implicare în activităţi sportive interne şi internaţionale este o oportunitate de reintegrare socială şi de redare a încrederii în forţele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică şi psihică, subliniază MApN.

Ca proiect de reprezentare naţională, Invictus România îşi propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Atunci când Marele Viscol a îngropat România: „Am încercat să ieșim, dar nu...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Gwen Stefani, dezvăluiri despre cele mai dificile momente din viața ei: „Cum te aduni? A părut o a doua șansă...
Film Now
De ce s-a mutat Matthew McConaughey din L.A. Doi ani nu a jucat deloc în filme: "Cel mai rebel gest al meu"
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Nu au existat bani pentru plata pensiei în decembrie. La ce artificiu a recurs guvernul? DOCUMENT
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Digistoria - cele mai importante evenimente petrecute pe 21 noiembrie
Digi Animal World
Momentul când un câine este atacat de un leopard în curtea casei. Patrupedul a supraviețuit ca prin minune
Film Now
Matthew McConaughey, adevărul din spatele renunțării la comedii. Nici măcar o ofertă de 14,5 milioane $ nu...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...