În anii 60, arena a fost preluată de Uzinele Mecanice şi a urmat o nouă perioadă de glorie, când noua echipă a ajuns în Divizia A. Din păcate, anii 90 au însemnat declinul Uzinelor şi implicit, a echipei susţinute de întreprindere. Acum, din legendara arenă a Ripensiei au rămas nişte ruine acoperite de copaci şi un teren năpădit de buruieni înalte de un metru.
„Să se știe-n lung și-n lat că-ntotdeuna fruncea e-n Banat!”. Așa era atmosfera la meciurile UMT în perioada de glorie a echipei timișorene. Echipa uzinelor mecanice ajunsese mândria orașului. Până și celebra galerie a lui Poli o încuraja la cele mai importante meciuri. Peisajul din zilele noastre nu arată de parcă acolo ar fi existat cândva cinci mii de scaune în tribune, o tabelă de marcaj sau bănci de rezervă. Iar terenul pe care s-au antrenat „zebrele” UMT-ului, Dobay și primii fotbaliști profesioniști din România, nici nu se mai observă.
Celebra Ripensia, primul club profesionist de fotbal din România, a câștigat aici patru campionate și două cupe. Acum, pe fostul teren de fotbal au crescut buruieni, iar vechea tribună oficială este înlocuită de copaci. UMT-ul a fost unul dintre primele stadioane moderne din țară, cu tribună acoperită, după model britanic. Deși era considerată parte din patrimoniul arhitectonic al Timişoarei, tribuna a fost demolată în 2004, din motive de siguranţă.
Prima fotografie, e făcută în 1938 la un meci de gală al Ripensiei cu AS Roma. Pe fundal se poate vedea acea tribună în stil englezesc. Timp de aproape jumătate de veac, aici a evoluat și echipa de fotbal a Uzinelor Mecanice Timișoara.
UMT a atins apogeul performanțelor în anul 2001, când a promovat în Divizia A, ajungând să se bată de la egal la egal cu Steaua, Dinamo și Rapid. „În acel moment am umplut un gol mare prin acea promovare. Toate așteptările erau îndreptate către Politehnica și spre surpriza tuturor, acest lucru l-am reușit noi”, a spus Cristian Contescu, fost antrenor și jucător la UMT.
UMT n-a rezistat, însă, decât un an în prima ligă. A urmat o cădere, iar retrogradarea în Liga a IV-a i-a fost fatală. Echipa a fost desființată, iar stadionul, lăsat în paragină. Administratorii arenei, o firmă din domeniul construcțiilor metalurgice au vrut să amenajeze aici un parc de distracții acvatic, însă proiectul nu s-a mai realizat. Aşa că, din 2009, despre stadionul UMT se vorbește numai la timpul trecut.