David Popovici, după ce a luat aurul la 50 m liber: Cursa a avut părţile ei bune, părţile ei rele

Data actualizării: Data publicării:
David Popovici face o reverență către public.
David Popovici a câştigat trei medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de înot pentru juniori. Foto: Inquam Photos / George Călin

David Popovici, câştigător a trei medalii de aur pentru România la Campionatele Europene de înot pentru juniori din Otopeni, îşi reproşa după succesul de la 50 m liber că nu a făcut o cursă perfectă, mai ales la finiş, chiar dacă timpul său, 22 sec 16/100, a fost mai bun decât cel cu care a câştigat aurul acum un an la Europenele de juniori de la Roma (22sec22/100).

Recordul european de juniori în proba de 50 m liber (21sec83/100) a fost stabilit de germanul Artem Selin în 2019, la Europenele din Kazan (Rusia).

„Cred că putea fi un pic mai tare (cursa), dar nu pot să fiu prea dur cu mine. Nu prea mi-a plăcut sosirea, însă ne vom uita pe filmare, vom analiza. Mă bucur că am câştigat, asta mi-am propus. Chiar dacă m-am obişnuit, e ceva special de fiecare dată. Cursa a avut părţile ei bune, părţile ei rele. Nu ştiu sigur, trebuie să vorbesc cu antrenorul, el ştie cel mai bine după ce analizăm. A fost însă o cursă rapidă, cu un best time”, a declarat Popovici (CS Dinamo) la zona mixtă, după finală.

După victorie, Popovici a făcut o reverenţă către public, mulţumindu-i pentru energia transmisă: „Am simţit cumva nevoia să mulţumesc publicului şi mi se pare o metodă foarte frumoasă de a o face”.

Teoretic, Popovici mai are în program cursa de 100 m şi ştafeta de 4x200 m liber băieţi, care însă a devenit incertă: „Încă nu ştiu dacă facem ştafeta de 200 m, dar cursa de 100 m o fac sigur şi mă voi mişca repede şi acolo. E un tur de forţă, am concurat în fiecare zi. Şi trebuie să mă obişnuiesc, pentru că voi face asta la nivel şi mai înalt. Proba mea preferată este 200 m liber, dar cu o asemenea tribună, cu cât o probă este mai scurtă cu atât lumea trăieşte mai mult cu mine. Oricine s-ar încărca de energie de la un asemenea public, este un sentiment de nedescris şi de neegalat. Dacă sunt considerat un fenomen înseamnă că îi inspir pe ceilalţi şi atunci accept să mă numesc aşa”.

„Sper să rămân cât mai mult pe acest val şi să fac cât mai mulţi români mândri. Sunt obosit, dar îmi revin”

După Otopeni, Popovici participă la Europenele de seniori de la Roma (11-17 august) şi apoi la Mondialele de juniori de la Lima (30 august - 4 septembrie): „Sper să rămân cât mai mult pe acest val şi să fac cât mai mulţi români mândri. Sunt obosit, dar îmi revin. Am mai făcut asta şi m-am mai pregătit pentru competiţii back to back, cum se zice”.

Despre aurul lui Vlad Stancu la 1.500 m, Popovici a spus „este partenerul meu de antrenament şi un înotător extraordinar şi mi-a făcut foarte foarte mult cursa lui, când am văzut că e la egalitate cu cehul, am ştiu că o să-l ia. Vlad îmi creează şi mie probleme la antrenament. Este mai uşor să înoţi, te simţi în control, dar când înoată altcineva sau urmăreşti pe altcineva eşti mult mai emoţionat, dar e plăcut să fii spectator”.

Delegaţia României a câştigat până acum şase medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: patru de aur - ştafeta masculină 4x100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu), David Popovici la 200 m liber şi 50 m liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber şi două de argint - ştafeta mixtă de 4x100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu), Bianca Costea la 50 m liber, potrivit Agerpres.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Atunci când Marele Viscol a îngropat România: „Am încercat să ieșim, dar nu...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Gwen Stefani, dezvăluiri despre cele mai dificile momente din viața ei: „Cum te aduni? A părut o a doua șansă...
Film Now
De ce s-a mutat Matthew McConaughey din L.A. Doi ani nu a jucat deloc în filme: "Cel mai rebel gest al meu"
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Nu au existat bani pentru plata pensiei în decembrie. La ce artificiu a recurs guvernul? DOCUMENT
Digi FM
Colin Farrell, cuvinte de laudă după ce a filmat câteva zile la București: „Cele mai uimitoare cafenele!”...
Comoara descoperită de muncitor. Foto: X
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Digi Animal World
Momentul când un câine este atacat de un leopard în curtea casei. Patrupedul a supraviețuit ca prin minune
Film Now
Matthew McConaughey, adevărul din spatele renunțării la comedii. Nici măcar o ofertă de 14,5 milioane $ nu...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...