Șase eleve de la Liceul O. C. Tăslăuanu din Toplița au realizat un plasture cu GPS, pentru monitorizarea bolnavilor de Alzheimer sau a copiilor care pot fi răpiți sau se rătăcesc. Cu această invenție au câștigat un important concurs național și vor reprezenta România la Bruxelles, la faza europeană a întrecerii - Junior Achievement European Company of the Year 2017, potrivit Agerpres.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Edina Bako, Mara Haja, Nicoleta Runcan, Ana Maria Timar, Alexandra Stan și Andrada Căliman sunt în clasa a XI-a la Liceul Octavian Codru Tăslăuanu din Toplița și și-au propus să schimbe lumea sau măcar să o facă un loc mai bun și să-i ajute pe cei din jurul lor.
La inițiativa profesoarei Mîndru Camelia, în luna octombrie a anului trecut fetele s-au înscris la competiția de antreprenoriat „Compania Anului”, desfășurată în cadrul unui program al Asociației Junior Achievement România.
Potrivit regulilor, trebuiau să își creeze, în mod virtual, propria companie, cu tot ce presupune acest lucru și să caute un produs sau un serviciu competitiv, pe care să-l implementeze pe piață.
Fetele s-au gândit să creeze un dispozitiv care va veni în sprijinul unor persoane vulnerabile sau a copiilor aflați în situații deosebite.
Așa s-a născut „plasturele cu GPS”, ce poate fi monitorizat printr-o aplicație pe telefonul mobil, gândită de fete și care poate fi purtat cu ușurință, întrucât are doar câteva grame.
În acest fel, cu ajutorul telefonului mobil, persoana dispărută va putea fi identificată rapid, chiar și atunci când GPS-ul nu este pornit.
Cu acest dispozitiv, echipa din Toplița a câștigat finala națională a întrecerii „Compania anului 2017” și va reprezenta România la finala Junior Achievement European Company of the Year 2017, de la Bruxelles, care va avea loc peste câteva zile.