Foto Patru râuri au secat iar debitul Dunării este în scădere. Apele Române: Facem un apel la folosirea rațională a apei

Data actualizării: Data publicării:
457031751_851316367127898_8161007723100344351_n
Fluviul Dunărea la Brăila. Foto: Apele Române/ Facebook

Râurile Bahlui și Miletin din spațiul hidrografic Prut-Bârlad au secat, a anunțat Apele Române, instituție care a transmis anterior că alte două râuri importante din bazinul hidrografic Argeş-Vedea nu mai au deloc apă. Instituția a transmis marți că debitele Dunării la intrarea în țară sunt de 3000 mc/s și vor ajunge la 2400 mc/s în data de 3 septembrie. De asemenea, 658 de localități primesc apă în anumite intervale orare, fiind afectate de deficitul rezervei de apă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Imagini spectaculoase ne-au fost oferite astăzi de colegii de la Apele Romane Buzau-Ialomita - Sistemul de Gospodărire a Apelor Brăila, reprezentând fluviul Dunărea la Brăila.

Alte două râuri din spațiul hidrografic Prut-Bârlad au secat. Este vorba despre râul Bahlui, stația hidrometrică Podu Iloaiei și râul Miletin, la stația hidrometrică Șipote din spațiul hidrografic Prut-Bârlad.

Debitele Dunării la intrarea în țară sunt astăzi de 3000 mc/s și vor ajunge la 2400 mc/s în data de 3 septembrie, conform prognozei emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Nivelul de la stația hidrometrică Cernavodă este de -1,14 metri și mai este o rezervă de 48 de centimetri până la treapta I de restricții.

Sectoarele Dunării aferente a 49 de localități au intrat în treapta I de avertizare fiind aplicat astfel Planul de restricții și folosire a apei în perioade deficitare.

41 de secțiuni din cele 120 de monitorizare ale secetei (relevante pentru asigurarea resurselor de apă necesare pentru folosințe) se află sub debitul minim necesar satisfacerii cerințelor de apă.

658 de localități (388 cu sisteme centralizate și 270 fără sisteme centralizate) primesc apă în anumite intervale orare, fiind afectate de deficitul rezervei de apă.

În continuare, facem un apel la folosirea rațională a apei astfel apa de băut să ajungă pentru toți!”, arată un mesaj al Apelor Române transmis marți pe Facebook.

Apele Române anunțase anterior luni că două râuri, râul Glavacioc (staţia hidrometrică Crovu) şi râul Sabar (staţia hidrometrică Poenari), din spaţiul hidrografic Argeş-Vedea, au secat complet.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Antonia, criticată de fani după ce și-a vopsit părul blond: „Nu e ce trebuie, erai mai frumoasă brunetă!” Cum...
Film Now
Liz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă...
Adevarul
Un primar din județul Constanța cere plaje gratuite pentru localnici și turiști: „Vrem ca plajele să fie cu...
Newsweek
Alba-neagra cu cardul de energie. Se mai acordă ajutorul de căldură de 1.400 lei? Cine ia banii?
Digi FM
Ce riști dacă vinzi terenuri cu valoare mare? Experiența unui român verificat de ANAF
Digi World
Ce a declanșat vibrații de 9 zile, care au zguduit Pământul, și valuri tsunami înalte cât Statuia Libertății...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Helen Mirren, dezvăluiri despre filmarea scenelor intime cu Harrison Ford: „A trebuit să pretind că sunt...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...