Patru lucruri care s-ar întâmpla dacă toată lumea renunță să mănânce carne

Data publicării:
German Dairy Farmers Struggle With Falling Milk Prices
FOTO: Gulliver/ Getty Images

De când există oamenii pe pământ, dieta lor a fost întotdeauna formată, printre altele, și din produse animale. Jurnaliștii de la Independent au prezentat un scenariu cu lucrurile care s-ar schimba dacă toată populația planetei ar renunța la consumul de carne.

German Dairy Farmers Struggle With Falling Milk Prices
FOTO: Gulliver/ Getty Images
  1. Nu ar mai exista foamete în lume.

Nu vegetarienii consumă toate cerealele și soia, însă bovinele da. Aproximativ 97% din cultura mondială de soia este folosită pe post de mâncare pentru animalele crescute să devină hrana noastră.

Ar fi nevoie de 40 de milioane de tone de mâncare ca să eliminăm foametea, totuși o cantitate de 20 de ori mai mare de cereale consumă animalele anual.

Într-o lume în care 850 de milioane de oameni nu au îndeajuns de multă mâncare, unii consideră că este o irosire să hrănești animalele din ferme pentru a mânca un burger decât să hrănești direct oamenii care au nevoie, notează Independent.

  1. Ar fi mai mult loc disponibil pentru populația noastră.

Țări din jurul lumii folosesc spații enorme pentru a crea cât mai multe fabrici de creștere și prelucrare a cărnii de animal. Numărul mare de pui de găină, vaci și alte animale, de asemenea cantitatea mare de spațiu pentru culturile care le hrănesc ar putea fi folosit de oameni pentru a trăi acolo.

Cercetătorii olandezi estimează că aproximativ 2.7 miliarde de hectare, care sunt momentan folosite pentru pășunatul bovinelor, ar fi eliberate în cazul unui vegetarianism global, iar 100 de milioane de hectare de pământ sunt folosite pentru a crește culturi pentru totalitatea animalelor domestice.

  1. Miliarde de animale ar evita o viață de suferință.

În multe ferme industriale, animalele sunt înghesuite și nu își vor face familii. Nu vor face ceea ce e natural sau important pentru ele. Multe dintre ele nu vor vedea soarele până în ziua în care sunt mutate în camioane pentru a fi duse la abator.

Nu există o modalitate mai bună de a ajuta animalele sau a preveni suferința lor decât să alegem să nu le mâncăm.

  1. Riscul rezistenței la antibiotice ar fi redus

Animalele din ferme au un risc ridicat de a se infecta cu diverși viruși și bacterii care apar în urma condițiilor de umiditate și înghesuială în care sunt ținute. Porcii, găinile și alte animale din fabrici sunt hrănite cu diverse medicamente pentru a rămâne în viață în mediul acela neigienic și stresant pentru ele, mărind astfel șansa ca microbi rezistenți la medicamente să se dezvolte.

Principalul motiv pentru care oamenii creează rezistență la antibiotie este însă abuzul de antibiotice.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri