Camerele de supraveghere din Parcul Național Retezat au surprins un pui de cerb în timp ce se joacă fără griji într-o baltă din mijlocul pădurii. Datorită diversității sale, Parcul Național Retezat adăpostește un sfert din mamiferele terestre ale Europei.
Imaginile au fost postate de Administrația Parcului Național Retezat (ANPR) pe pagina sa de Facebook. În clipul de câteva secunde, un pui de cerb se bălăcește într-o baltă din mijlocul pădurii, cu o vădită poftă de joacă, după care se trântește pur și simplu în ochiul de apă amestecată cu noroi.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
„Bucurie pură în mijlocul naturii: Cerbul jucăuș din Parcul Național Retezat National Park. Cervus elaphus surprins la scăldătoare în Parcul Național Retezat National Park de către camerele de monitorizare faună, amplasate în teren de către colegii noștri din cadrul Administrației Parcului Național Retezat”, a comentat ANPR imaginile.
Claudia Dănău, biolog APNR, a spus că „e o onoare să vedem comportamentul animalelor sălbatice din Parcul Național Retezat în habitatul lor natural”, potrivit postării.
ANPR mai arată în postare că, datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană, Parcul Național Retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, adică peste 23% din mamiferele terestre ale Europei.
Datorită tuturor valorilor sale naturale, în anul 2007, Parcul Naţional Retezat a fost inclus în rețeaua europeană de zone protejate Natura 2000: Situl Natura 2000 de Importanţă Comunitară ROSCI0217 Retezat și Aria de Protecție Specială Avifaunistică Natura 2000 ROSPA0084 Munţii Retezat.
Parcul Național Retezat este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.
„Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată”, mai precizează ANPR pe pagina de Facebook
Editor : B.P.