Două săptămâni mai târziu, nori identici aveau să fie filmaţi şi deasupra României.
Pe rând, din Sfântu Gheorghe, Braşov, Slobozia şi chiar din Capitală apăreau imagini cu aceleaşi formaţiuni misterioase. Scenariul era identic cu cel din Rusia: la căderea serii, cerul părea că se deschide, iar în mijlocul plafonului de nori apărea o gaură perfect rotundă care emana o lumină aproape „nepământească". În plus, toate apariţiile aveau loc în apropierea unor baze militare.
Să fie vorba de arme experimentale?
De această dată, nu! De fapt, este un fenomen natural ce poate avea loc doar atunci când norii de medie sau mare altitudine conţin picături de ploaie suprarăcită, cu temperaturi ce pot atinge minus 15 grade.
Acestea se transformă în fulgi când intră în contact cu un fir de praf sau o altă particula solidă. În momentul în care o singură picătură devine solidă, se declanşează brusc o reacţie în lanţ care dă naştere unei ninsori slabe ce apare ca prin minune, din mijlocul unei porţiuni senine de cer!
Aşadar, prilejuri de uimire avem în fiecare zi: trebuie doar să ridicăm privirea. Natura continuă să ne surprindă în fiecare zi, iar vremea ne stârneşte mereu curiozitatea prin fenomenele ei spectaculoase. Ana Barbu ne ajută să dezlegăm o parte din aceste enigme la „Meteopedia”, o nouă rubrică a emisiunii „Digimatinal” de la Digi24.