8 morți și 137 de răniți în doar 15 minute, în vestul ţării. Furtuna de sfârșit de vară a pus copaci la pământ, a smuls acoperişuri și a distrus zeci de autoturisme. Vântul a suflat cu putere, cu rafale de peste 90 de kilometri pe oră. Cum nu au existat avertizări meteo cu privire la violenţa furtunii, oamenii au fost luaţi prin suprindere în timp ce profitau de finalul de weekend în aer liber. Aceasta însă nu este singura furtună care a făcut ravagii în România.
Pe 23 iunie, mai mulţi copaci au fost smulși și peste 10 mașini au fost avariate în urma unei furtuni care a lovit oraşul Baia Mare. 10 maşini au fost avariate după ce acoperişul unei clădiri de pe strada 8 Martie a fost smuls de furtună şi aruncat peste maşinile parcate lângă societatea locală de transport în comun şi un service din zonă.
O femeia de 51 de ani, din Brăila, a murit la sfârșitul lunii iulie, după ce un copac a căzut peste ea în staţiunea Lacu Sărat, în timpul furtunii puternice din judeţ.
28 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost loviţi de arbori şi crengi dorborâte de vijelie, la Galați, la sfârșitul lunii iulie.
Furtunile violente din luna iulie au pus la pământ 27.000 de hectare de pădure din judeţul Suceava. Regia care administrează pădurile statului anunţă că vremea extremă a distrus de la începutul anului peste 80.000 de hectare de copaci. Codrii României au pierdut astfel cel puţin un sfert de milion de metri cubi de lemn.
Un bărbat a murit și 14 persoane au fost rănite în urma unei furtuni puternice în Bihor la sfârșitul lunii iulie. Furtuna devastatoare, cu grindină și descărcări electrice, a pus la pământ 11 arbori de mari dimensiuni. În toiul furtunii devastatoare, mai mulți copaci au căzut peste corturile din campingul din Bulz, județul Bihor. În camping se aflau peste 100 de oameni. Un bărbat de 60 de ani care dormea într-o mașină, alături de soția sa, a murit strivit de un copac căzut peste vehicul. Femeia a ajuns la spital cu răni grave.
În luna mai, o tornadă a făcut dezastru în comuna Făcăeni, din județul Ialomița. În mai puțin de 30 de secunde, vârtejul a măturat acoperișurile caselor și a dărâmat o stație de autobuz. Peste o sută de copaci au fost smulși din rădăcini. Din fericire, nimeni nu a fost ranit. Același sat a mai căzut pradă unei tornade și în 2002, când zeci de case au fost distruse, iar câteva persoane au murit.
În luna aprilie, 425 de stâlpi de medie tensiune din aria de acoperire a Electrica, în judeţele Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Prahova şi Cluj, au fost doborâţi de vântul puternic, lăsând în beznă 130.000 de consumatori. Potrivit comunicatelor Electrica, pe 25 aprilie, după patru zile de la furtună, încă existau peste 20 de localităţi fără electricitate, în judeţele Galaţi şi Vrancea.
O furtună violentă a făcut dezastru anul trecut, în luna iunie, în județul Mureș. Cea mai afectată localitate a fost Cuci, unde toate casele au fost grav afectate. În localitatea Brâncovenești o fetiță de doi ani a murit strivită de un copac, care a căzut peste mașina în care se afla cu tatăl ei.