„Luna Florilor”: Un fenomen astronomic spectaculos va avea loc în această săptămână

Data publicării:
peisaj luna cu flori
Fenomenul se poate observa cel mai bine în nopțile de miercuri și joi. FOTO: Shutterstock

Un fenomen astronomic inedit, Luna Florilor, va avea loc în această săptămână. NASA spune că denumirea are legătură cu finalul primăverii și începutul verii, transmite CNN.

Luna Plină a lunii mai este cunoscută sub numele de Luna Florilor, o referire la apariția sa la sfârșitul primăverii, când multe plante încep să înflorească din nou. 

Fenomenul se poate observa cel mai bine în nopțile de miercuri și joi, potrivit EarthSky.

În unele părți ale lumii, Luna Plină se va apropia atât de mult de steaua strălucitoare Antares joi seara, încât va părea că steaua dispare în spatele Lunii, potrivit NASA.

Numele Lunii Florilor și-ar avea originea printre oamenii Algonquin, care trăiesc în Canada și în părți din nord-estul Statelor Unite, dar grupurile antice au inventat mai multe nume creative pentru Luna Plină din mai, care marchează sosirea vremii mai calde.

Vechiul său nume englezesc este „Luna Laptelui”, potrivit NASA. Un călugăr din secolul al VIII-lea se referea la luna mai ca fiind luna celor trei mulgeri – în epoca medievală, oamenii credeau că vacile pot fi mulse de cel puțin trei ori pe zi la sfârșitul primăverii.

Alte nume pentru Luna Plină din mai includ „Luna Broaștei„, de la poporul Cree din Câmpiile de Nord ale Canadei - sunete scoase de broaște sunt asemănătoare cu cele ale păsărilor, care sunt un vestitor al vremii calde. 

Definițiile unei superluni pot varia, dar termenul denotă în general o lună plină care este mai aproape de Pământ decât în mod normal și, prin urmare, apare mai mare și mai strălucitoare pe cerul nopții. 

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri