În ciuda dimensiunilor reduse, QB2 sau casa cub, aşa cum şi-a denumit inginerul britanic invenţia, are tot ce-i trebuie pentru ca proprietarii să se simtă confortabil. O sufragerie, o bucătărie, o baie şi un dormitor sunt dispuse pe trei etaje, iar accesul în camere se face pe o scară în spirală. Spaţiul, evident limitat, este însă foarte bine compartimentat, iar mobila poate avea mai multe întrebuinţări.
Casa cub mai vine cu un avantaj pentru cei care se grăbesc să-şi ridice o locuinţă: nu necesită aprobare de construcţie pentru că are mai puţin de patru metri înălţime. QB2 va fi disponibilă pe piaţă începând cu primele luni ale anului viitor la un preţ situat între 10.000 de lire sterline, la roşu, şi 47.000 de lire sterline, în funcţie de dotările pe care le doresc cumpărătorii.
Pachetul de lux va include instalaţiile sanitare, mobila, televizoare led, aparatura de bucătărie, patul şi salteaua, ferestre triple, dar şi alte finisaje scumpe.
Şi în Statele Unite, o arhitectă oferă o variantă de casă mică, dar ieftină, care costă numai 11.000 de dolari. Locuinţa are 51 de metri pătraţi şi este construită pe o platformă de tir, dar are toate calităţile pentru a deveni un cămin perfect.
Deşi arhitecta a realizat casa pentru ea, există toate şansele ca acest proiect să atragă tot mai mulţi clienţi, dornici să-şi ridice o casă la un preţ cu mult sub cele practicate pe piaţa imobiliară americană.