Resurse online pentru învățarea limbilor străine

Data publicării:
metro limbi

Cu câteva milioane de utilizatori din peste 190 de ţări, Live Mocha este una dintre cele mai mari platforme online, gratuite, pentru învăţarea limbilor străine. Site-ul urmăreşte un model aplicat de jocurile video free to play, prin care fie poţi plăti pentru serviciile Livemocha cu bani reali sau poţi obţine puncte, corectând lucrările altor utilizatori.

Planul de lecţie este în principal structurat în jurul unei abordări de tip Întreg - Parte - Întreg. Studentul urmăreşte iniţial o demonstraţie a limbii şi a gramaticii într-o conversaţie dintre nativi. Instructorii sau profesorii explică apoi, pe secţiuni, lecţia. La final, elevii „recompun” lecţia.

Duolingo este o platforma ceva mai limitată din punctul de vedere al numărului de limbi pe care le puteţi învaţă. Totuşi, dacă vreţi să învăţaţi limbile spaniolă, engleză, franceză, italiană, germană sau portugheză, va aflaţi în locul potrivit.

Duolingo oferă cursuri profesioniste de limbi străine pe care le puteţi accesa accesa gratuit. Aplicaţia foloseşte o abordare de tip crowdsourcing în predare. În esenţă, ce faci în procesul de învăţare este să traduci diferite texte din online.

Dificultatea lor depinde de nivelul de pregătire al utilizatorilor. Sistemul furnizează informaţii şi îi corectează pe aceştia în momentele în care întâmpină dificultăți.

Duolingo este disponibil online, dar şi pe platformele iOS sau Android, ca o aplicaţie separată.

Deşi s-ar putea să nu vă înveţe gramatică sau sintaxa frazei, cartonaşele cu imagini pot fi o metodă foarte uşoară prin care puteţi memora cuvinte din vocabularul unei limbi dificile. Iar Internet Polyglot este o platforma care funcţionează exact în acest mod.

Acest website conţine flashcarduri pentru 17 limbi, de la hindi la ucraineană. Toate sunt menite să facă învăţarea unor cuvinte de bază foarte amuzantă şi interactivă.

Site-ul permite oricărui utilizator să creeze lecţii customizate bazate pe limba să nativă precum şi pe cele studiate. Internet Poliglot nu este un program atât de cuprinzător de învăţare precum altele, însă poate fi un mijloc valoros de a va îmbogăţi vocabularul unei limbi pe care o ştiţi sau pe care o studiaţi în paralel în profunzime.

Dacă vreţi să învăţaţi limbi dificile, precum japoneză sau chineză, atunci puteţi opta pentru Sistemul Lang-8. Pe această platformă, fiecare utilizator are propriul jurnal al limbii pe care o învaţă. Acesta este, în mod periodic, revizuit de vorbitori nativi şi corectat. Pentru a menţine serviciul gratuit toţi utilizatori trebuie editeze muncă altcuiva.

Toată lumea lucrează, toată lumea învaţă, toată lumea câştigă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cuplul Ceaușescu, doi bătrânei la „Ia-mă, nene” și pachetul misterios plasat în portbagajul mașinii luate...
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Îmbrăcată într-o fustă cât o palmă, Ștefania i-a stârnit la comentarii pe fanii ei: "Ce vă dezbrăcați, frate...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Cu ce precizie iau pensia, în 2025, românii care au muncit în Germania? Haos cu pensiile în România
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Cum arată la 44 de ani fiul tatuat al lui Michael Douglas, care-i seamănă leit. De ce a făcut Cameron șapte...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...