Sursa foto: mashable.com
Cum parolele obșinuite devin din ce în ce mai nesigure, iar tehnologia ajută la îmbunătățirea protecției datelor, a smartphone-urilor sau chiar a mașinilor, Bionym, o companie din Canada, a venit cu o soluție pe care ei o consideră și mai sigură decât amprentele, scanarea retinei ori recunoașterea feței.
Nymi este o brățară care transformă impulsurile electrice ale inimii, așa numita electrocardiogramă, într-o parolă. Brățara înregistrează impuslurile, iar atunci când este nevoie de deblocarea unui dispozitiv furnizează „parola”.
Dr. Karl Martin, unul dintre inițiatorii acestui proiect spune că amprentele, irisul ochiului sau chipul sunt trăsături fizice care pot fi furate. În plus, mărimea și poziția în corp a cordului fac unice impulsurile inimii pentru fiecare persoană, scrie The Verge.
Brățara Nymi poate fi o soluție chiar și pentru blocarea telefoanelor inteligente, a ușii de la casă sau chiar să poziționeze scaunul de la mașină în poziția obișnuită pentru șofer.
Pentru a-și stabili identitatea, posesorul brățării atinge senzorul pentru aproximativ două minute, pentru ca Nymi să înregistreze impulsurile electrice ale inimii, iar odată stocată va recunoaște mereu această „parolă”.
Pentru a debloca un dispozitiv, utilizatorul atinge pentru câteva secunde senzorul pentru ca Nymi să analizeze impulsul electric inițial cu cel de moment. Dacă impulsurile electrice corespund, Nymi comunică prin bluetooth cu o aplicație destinată să funcționeze cu dispozitivul care trebuie deblocat. Atunci când brățara este îndepărtată, dispozitivul se blochează automat.
Pre-comenzile pentru brățara Nymi încep pe 4 septembrie. Prețul de pornire este de 79 de dolari, iar, potrivit The Verge, nu va depăși 100 de dolari. Prima serie este compatibilă cu dispozitivele care funcționează cu sistemele de operare iOS, Android și Mac OS X.
Cum funcționează Nymi:
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media