Aceasta este filosofia din spatele construcţiei Cerebral Hut, o instalaţie realizată de arhitectul turc Guvenc Ozel. Camera, în formă de igloo, care este compusă din 10 panouri hexagonale, este programată să se extindă sau să se contracte.
Ea a fost parte a show-ului dienal de arhitectură din Istanbul. Ozel a conectat acestă construcţie la un cititor de unde craniene şi a scris un program menit să lege peretele de activitatea creierului. Aşadar vizitatorii care au stat în spatele peretelui curbat au avut posibilitatea să deformeze construcţia clipind sau gândindu-se la asta.
Este un exemplu destul de simplu care ilustrează locul în care ştiinţa şi arhitectura se intersectează. Momentan suntem convinşi de faptul că spaţiul arhitectural sau urban în care ne aflăm ne influenţează starea de spirit. Ozel a încercat să inverseze această relație într-un mod cât mai creativ cu putinţă.
Deşi neurologii şi arhitecţii sunt de mult atraşi de colaborările interdisciplinare, până acum costurile unor astfel de experimente au fost prea mari. Totuşi, cu tehnologia modernă şi gadgeturile de interpretare actuale, orice designer cu un minim de experienţă ooate realiza astfel de lucrări.