Elon Musk și Mark Zuckerberg, în dezacord pe tema inteligenței artificiale

Data publicării:
inteligenta artificiala shutterstock_529299211
Foto: Shutterstock

Reprezintă inteligența artificială un pericol pentru omenire? Elon Musk (SpaceX, Tesla) și Mark Zuckerberg (Facebook) nu sunt deloc de acord în această privință, potrivit unui schimb de mesaje publicate de cei doi miliardari din Silicon Valley pe rețelele de socializare, relatează AFP, preluată de Agerpres.

inteligenta artificiala shutterstock_529299211
Foto: Shutterstock

La jumătatea lunii iulie, Elon Musk a spus că "inteligența artificială este cea mai mare amenințare pentru civilizația noastră", în timpul unei conferințe, în fața guvernatorilor din Statele Unite, adăugând că "oamenii ar trebui să fie foarte îngrijorați". 

Miliardarul american a pledat pentru introducerea unei "reglementări" preventive în domeniul inteligenței artificiale, citând pericole precum "roboți care ucid oameni pe stradă" sau care "declanșează războaie manipulând informația". 

Aceste cuvinte sunt "iresponsabile", a declarat duminică Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, răspunzând unei întrebări ce i-a fost adresată de un internaut în timpul unei transmisiuni live pe această rețea de socializare. 

"În legătură cu acest subiect, sunt optimist", a adăugat Mark Zuckerberg. După părerea lui, "în următorii 5 sau 10 ani, inteligența artificială va permite realizarea unor îmbunătățiri în viețile noastre", citând domeniul sănătății și cel al conducerii autonome a vehiculelor. 

Luni seară, Elon Musk a avut o reacție usturătoare pe Twitter, după cuvintele lui Mark Zuckerberg: "Înțelegerea lui față de acest subiect de discuție este limitată". 

Giganții din Silicon Valley investesc masiv în domeniul inteligenței artificiale, inclusiv companiile deținute de Elon Musk și Mark Zuckerberg.

Facebook utilizează inteligența artificială mai ales pentru a elimina conținuturile problematice de pe rețeaua de socializare și a angajat ingineri specializați în inteligența artificială pentru a lucra la proiecte futuriste, precum comunicarea prin intermediul gândurilor.

Nu este pentru prima dată când Elon Musk formulează o serie de dubii în legătură cu dezvoltarea necontrolată a programelor de inteligență artificială, temându-se că ele vor avea efecte nefaste asupra oamenilor. Miliardarul a participat și la înființarea unui cabinet de cercetări științifice pentru a dezvolta un tip de inteligență artificială "umană".

La sfârșitul lunii martie, Elon Musk a anunțat înființarea unei noi companii, denumită Neuralink, care este dedicată realizării unei interfețe creier-computer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Sunteți mulțumit, tovarășe Ceaușescu?”: Gorbaciov și ultima confruntare în...
Digi FM
A divorțat după 17 ani de căsnicie, iar acum are o nouă iubită. Andrei Aradits: „Nu, nu mi-e teamă să sufăr...
Pro FM
Katy Perry, talie tot mai subțire după ce ar fi recurs la dieta logodnicului Orlando Bloom. Artista a negat...
Film Now
A renunțat la actorie în urmă cu 12 ani. Cum arată astăzi David Caruso, starul din „CSI: Miami”
Adevarul
Jurnalista din România, dezamăgită de Țara lui Moș Crăciun. „Laponia e prima țeapă pe care o iau de pe...
Newsweek
Călin Georgescu anunță ce face cu pensiile dacă ajunge președinte. Pensionarii trebuie să se teamă
Digi FM
Ion Țiriac și Dan Șucu, posibili investitori la un club italian de fotbal din Serie A
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Cum arată un câine care a dispărut timp de 4 luni și a trăit în sălbăticie. Stăpânii abia l-au recunoscut...
Film Now
Daniel Craig, care a jucat în cinci filme James Bond și are o avere ce depășește 125 milioane de dolari: „Tot...
UTV
Mariah Carey ii semneaza sanul Rihannei, intr-un moment inedit, la ultimul concert de Craciun al artistei