De ce băncile au început să angajeze foști soldați și spioni

Data publicării:
soldati britanici

Foști spioni cibernetici ai guvernului, ofițeri de poliție și chiar soldați care au luptat în Irak și Afganistan domină acum rangurile de vârf ale echipelor de securitate ale băncilor. Ei și-au adus la noile locuri de muncă instrumentele și tehnicile folosite pentru apărarea națională - tehnici militare de luptă, hub-uri de inteligență modelate pe cele folosite în combaterea terorismului, dar și analiști specializați în amenințarea online, care monitorizează cele mai întunecate colțuri ale internetului. Foștii soldați care până acum protejau țara de teroriști au trecut la un nou inamic - infractorul cibernetic.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Epoca internetului în care trăim este pe cât de eficientă, pe atât de periculoasă. Securitatea cibernetică a devenit la nivel mondial cea mai mare frică şi preocuparea numărul 1 în rândul companiilor financiare, eclipsând chiar şi probleme precum economia. Pentru a reuşi să lupte împotriva hoţilor cibernetici, băncile au început să adopte acum chiar şi tactici militare.

Numai anul trecut hackerii au furat cel puțîn 445 de miliarde de dolari. Asta înseamna cu o treime mai mult decât în urmă cu trei ani, potrivit unui studiu economic global prezentat de New York Times. Este și motivul pentru care Trezoreria americană a desemnat recent atacul cibernetic drept unul dintre cele mai mari riscuri pentru sectorul financiar american.

Pentru bănci și alte instituții financiare această luptă se simte deja ca un război. Prin urmare, răspund printr-o abordare din ce în ce mai militarizată.

Practic, se acționeaza fix ca într-un buncăr. Dar unul cibernetic, cu ziduri întregi de monitoare care urmăresc atacurile primite. În medie, o instituție bancară primește trei atacuri cibernetice în fiecare secundă. Asta înseamnă aproape 270 de mii de atacuri în doar 24 de ore și peste 20 de milioane în jumătate de an.

Așa cum industria de apărare lucrează la abilitațile soldaților cu exerciții de luptă la scară largă, care trimit trupe în câmp pentru a testa tacticile și armamentul, așa și sectorul financiar și-a creat propria versiune - Quantum Dawn, o simulare a unui atac cibernetic catastrofal. Cele mai mari bănci execută anual zeci de simulări interne de atac, pentru a-și cunoaște astfel vulnerabilitațile.

Având propriii lor stupi de inteligența, băncile speră că asta le va ajuta să detecteze mai bine tentativele de infracțiune cibernetică. Cum internetul a devenit ceva vital pentru toate sectoarele și industriile, în același timp și tehnicile de fraudare ale hackerilor au devenit tot mai sofisticate și răspund cu succes noilor tehnlologii. De aceea, securitatea cibernetică a ajuns să reprezinte cea mai mare frică a șefilor de companii financiare. Iar acest lucru se vede din declarațiile publice a unora dintre cei mai mari șefi de bănci.

Potrivit New York Times, directorul executiv al Visa spune că a devenit complet paranoic în legătură cu acest subiect, în timp ce directorul Bank of America spunea că echipa sa de securitate cibernetică este singurul departament din companie care nu are nicio constrângere bugetară. Se așteapta să cheltuiască nu mai puțin de 600 de milioane de dolari în acest an doar pentru securitate cibernetică.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se schimbă grila TV în România. Noua televiziune lansată va emite și peste graniță
Digi FM
Andrei Perneș, fost concurent în emisiunea Mireasa, a murit după ce s-a răsturnat cu mașina. Împlinea 29 de...
Pro FM
Cine va moșteni averea de sute de milioane de euro a lui Julio Iglesias. Are afaceri de succes, un avion de...
Film Now
Vârsta, doar un număr pentru ea! Halle Berry, irezistibilă la 58 de ani, într-o ținută transparentă, cu un...
Adevarul
Contraoferta lui Putin pentru Trump: o înțelegere privind resursele naturale rusești și accesul în Arctica
Newsweek
375 lei în plus la pensie și 500 lei burse pentru copii. Când se dau banii? Cine-i ia? Anunț oficial
Digi FM
Alina Sorescu, propunere de neimaginat de la fostul soț: "Voia să stau două săptămâni în casă cu fetele, apoi...
Digi World
Cum s-a schimbat corpul unui bărbat care a mâncat câte 30 de ouă pe zi timp de o lună. Rezultatele...
Digi Animal World
Au vrut să facă o friptură, dar s-au speriat atunci când au văzut ce se ascunde în grătar: „Nu înțeleg cum a...
Film Now
Jeremy Renner, relație secretă cu o influenceriță mult mai tânără. Experiențele dramatice care i-au unit
UTV
Mihai Trăistariu, declarații sincere despre viața amoroasă. „Mi-am luat decât puștoaice care sunt prea mici...