Dacă un videoclip pe YouTube poate avea de la câteva secunde la peste o oră, pe Facebook lucrurile sunt mult schimbate. Tehnic, nu există o limitare, însă oamenii nu sunt dispuși să ofere mai mult de câteva secunde unui singur post sau link. Media este de 12 secunde per videoclip, adică se încadrează în durata maximă a unui videoclip de Instagram, care are 15 secunde. Cu cât timpul este mai redus, cu atât trebuie să fie creatorul mai atent la ceea ce scoate în evidență. De cealaltă parte a conținutului video este platforma Vine, deținută de Twitter, ai cărei utilizatori reușesc să creeze virale în 6 secunde.
Videoclipurile pe Facebook, trebuie să se remarce în primul rând prin usurința cu care pot fi distribuite. Această rețea socială are aproape 1,4 miliarde de utilizatori și fiecare om, în medie, are câteva sute de prieteni. Prin opțiunile „like" și „share" videoclipurile pot deveni virale foarte rapid. În plus, atunci când un clip de pe Facebook este postat pe altă platformă, utilizatorii pot interacționa prin comentarii, share-uri sau like-uri direct cu pagina pe care a fost postat inițial clipul. YouTube nu oferă decât un player extern când este preluat pe site-uri terțe și nu poți interacționa cu cel care a postat clipul decât pe pagina site-ului.
Un alt pilon pe care un videoclip de Facebook ar trebui gândit și construit este imaginea. Videoclipurile pornesc automat, dar fără sunet. Dacă pe YouTube pot atrage prin partea audio, pe Facebook pot avea un început foarte bun, care să cucerească atenția oamenilor. De asemenea, au succes videoclipurile care fac parte dintr-o cauză socială mai mare precum Ice Bucket Challenge sau A Picture a Day. „Vom observa în următorul an o creștere rapidă a calității și a conținutului videoclipurilor și nu vor întârzia să apară "vedetele de Facebook", cum Vine sau YouTube au deja", a declarat Marius Lăzărescu specialist in marketing digital.