Tema salonului este conectarea trupul uman şi a obiectelor utilizate de oameni în fiecare, zi la internet. De la ceasuri, telefoane, skateboard-uri până la patine cu rotile inteligente, care te fac să mergi ca pe o bandă rulantă.
„Un tânăr care munceşte şi este mereu în grabă poate merge cu 4 km/şi îşi poate mări viteza până la 8 km/h. Un tânăr care vrea o viteză mai mare poate ajunge până la 10 km/h”, spune inventatorul Paul Chavand.
Un aparat cu un aspect ciudat poate da multe inforrmaţii despre starea de sănătate doar cu o singură apăsare.
Dispozitivul vă va măsura toţi parametrii corpului şi apoi datele se pot transfera pe telefon şi apoi în cloud, pe un server, unde se fac unele calcule, iar toate rezultatele vor fi puse într-un tabel şi astfel se poate vedea procentajul de grăsime în corp, echilibrul de apă, densitatea osoasă şi masa musculară.
Un alt dispozitiv interesant este o cameră care înregistrează la 360 de grade. Acesta are trei obiective, prin care sunt surprinse imaginile de deasupra camerei, din jur şi de sub aceasta. Filmul poate fi redat pe calculator sau tabletă şi poate fi vizionat din unghiul dorit. Pentru cei cu memoria slabă, este o aplicaţie foarte simplă.
Poate fi ataşat cheilor, bicicletei, orice doriţi să fie urmărit. Iar apoi, cu ajutorul aplicaţiei pentru iPhone sau Android pot fi localizate. Aşadar, orice dispare în interiorul unei case poate fi localizat cu ajutorul unei apăsări pe buton pe aplicaţie şi dispozitivul începe să emită bip-uri până este localizat.
Funcţia de localizare este utilă în cazul bicicletelor furate. Un astfel de dispozitiv este ataşat sub şaua bicicletei, iar dacă aceasta este dispare, aplicaţia îl informează pe utilizator de locul unde se află, prin trimiterea coordonatelor pe telefonul inteligent.