În aceeași perioadă a anului trecut Apple a realizat un profit mai mare, 11,6 miliarde de dolari, la venituri mai mici, 39,2 miliarde.
Apple a acumulat rezerve de lichidităţi de 145 miliarde de dolari, încercând acum să utilizeze o parte din această sumă pentru a inversa declinul abrupt al acţiunilor, care a redus valoarea de piaţă a companiei cu 280 miliarde de dolari în ultimele şapte luni.
Acţiunile Apple au închis miercuri la New York în urcare cu 1,87%, la 406,13 dolari, preţ care asigură o capitalizare de piaţă de 381,38 miliarde de dolari. Cotaţia bursieră a companiei şi-a continuat creşterea în sesiunea de seară, avansând cu până la 5,9% după închiderea şedinţei oficiale de tranzacţionare şi prezentarea rezultatelor şi planului de compensare a acţionarilor.
Titlurile Apple s-au depreciat însă cu aproximativ 24% de la începutul acestui an până marţi, din cauza temerilor privind încetinirea creşterii pieţei smartphone-urilor, intensificarea competiţiei în zona electronicelor mobile şi scăderea marjei de profit odată cu creşterea costurilor.
Vânzările companiei au crescut cu 11,2%, de la 39,2 miliarde de dolari la 43,6 miliarde de dolari.
Apple anticipează pentru trimestrul în curs vânzări între 33,5-35,5 miliarde de dolari, în timp ce media estimărilor analiştilor indică afaceri de 38,4 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.
Marja de profit brut estimată de companie pentru trimestrul în curs este de 36-37%, faţă de cifra de 38,7% înaintată de analişti.
Compania a vândut 37,4 milioane de iPhone-uri în primele trei luni ale acestui an, faţă de 35,1 milioane de unităţi în perioada corespunzătoare din 2012. Vânzările iPad au crescut de la 11,8 milioane la 19,5 milioane de unităţi, peste estimările analiştilor. Numărul de computere Mac comercializate de companie a stagnat în perioada analizată la patru milioane de unităţi.