Primul lucru pe care îl observați la R7 devine în scurt timp și cel mai puțin relevant element și anume balamalele Ezel. Acest sistem de pliere este foarte bun în unele privințe și foarte prost în altele.
Problema este că sistemul de pliere nu este la fel de simplu ca la un laptop normal deoarece acesta nu trebuie să se asigure doar de închiderea și deschiderea capacului laptopului ci și de ajustarea acestuia imitând un șevalet.
Setarea unghiului ideal este foarte ușor de realizat. Este foarte importantă durabilitatea și rigiditatea acestor "încheieturi" deoarece R7-le este un touchscreen gigantic iar pentru a-l putea folosi cu plăcere, ecranul trebuie sa fie cât mai fix cu putință.
Deși noul device Acer este gândit ca un laptop, este puțin probabil să fie ținut efectiv în poală din cauza formei neobișnuie și a mărimii sale. Totuși, ecranul rabatabil transformă acest laptop ciudat într-o tabletă de mari dimensiuni care permite o interacțiune cel puțin specială cu gadgetul.
Din păcate, în ciuda numelui său care pare să urmeze linia dezvoltată anul trecut de Acer, din punct de vedere al calității construcției, acesta stă mult mai prost decât vechiul S7.
Tastatura este plasticoasă și destul de inconfortabilă. Displayul 1080 p de 15 inchi este foarte frumos, dar arată puțin ridicol pe post de tabletă din cauza dimensiunilor mari. Device-ul nu este greu, însă fără îndoială nu este un gadget ușor.
În mod clar noul R7 este dedicat utilizatorilor care îl vor folosi mai degrabă pe post de desktop decât ca pe un laptop. În plus pentru a alege acest device ar trebui să aveți un motiv foarte bun pentru a alege ecranul touch în detrimentul altor metode de input. R7-le nu va fi cu siguranță un device destinat maselor și se adresează unei nișe destul de restrânse.