10 secrete ascunse în căutarea pe Google

Data publicării:
google search sigla

1. Zerg Rush

Dacă scrii Zerg Rush într-o căsuţă de Google Search vei fi transportat într-un joculeţ interactiv în care litera „o” este inamicul. Dacă dai click de trei ori pe o literă plutitoare, aceasta dispare. În partea dreaptă a ecranului se află un contor care îţi numără inamicii distruşi şi APM-ul, adică action per minute.

Pentru pasionaţii de jocuri video, mai ales pentru jucătorii de Starcraft, această sintagmă înseamnă însă ceva mai mult. Zerg Rush se referă la o strategie de atac care presupune o forţă uriaşă de trupe ce invadează baza inamică într-un joc de tip real-time strategy. În jocul Starcraft puteai alege una dintre trei rase:protos, terran sau zerg. Iar Zerg-ul era rasa cu care puteai cel mai uşor să mobilizezi rapid un număr mare de trupe cu care să îţi iei inamicul pe nepregătite.

2. Do a Barrel Roll

Atunci când cauţi în Google sintagma „Do a barrel roll”, adică „Rostogoleşte butoiul", sau „Z or R twice" vei obţine o pagină care face o rotaţie completă. În acelaşi fel, dacă scrieţi Tilt, imaginea se va înclina puţin spre dreapta.

3. Atari Breakout

Cine nu îşi aduce aminte de celebrul joc lansat de compania Atari în care trebuia să distrugi dreptunghiuri suspendate cu ajutorul unei biluţe şi a unei linii folosite pe post de paletă? Breakout este unul dintre primele jocuri video create vreodată şi un element vizual care a intrat deja în cultura populară. De aceea, nu ne miră că Google a decis să îi dedice una dintre celebrele funcţii ascunse. Dacă scrieţi Atari Breakout în Google Images veţi fi surprinşi cu o rundă încântătoare a legendarului joc video.

4. Urmăriţi un zbor în timp real

Dacă scrieţi în căsuţa de search numărul unui zbor şi compania aeriană veţi vedea direct detaliile acestuia. Aşadar nu este nevoie să monitorizaţi de pe site-ul companiei aeriene ora decolării sau aterizării, ci puteţi face acest lucru direct din Google.

5. Festivus

Iubitorii serialului de comedie Seinfeld ştiu foarte bine la ce se referă funcţia Festivus din Google. Dacă scrieţi Festivus în căsuţa de search din Google, bara sacră din aluminiu va apărea în stânga pe ecran.

6. Aflaţi cât e ceasul în Machu Picchu

Dacă scrieţi în Google un oraş urmat de cuvântul time Google va afişa ora exactă din locaţia respectivă.

7. Calculatorul de bacşişuri

Funcţia Tip Calculator este fără îndoială utilă atunci când ieşiţi la o masă cu prietenii şi uitaţi subit toată aritmetica pe care aţi învăţat-o în şcoală. Scrieţi Tip Calculator în Google şi completaţi valoarea notei, procentul din notă pe care vreţi să îl lăsaţi bacşiş şi numărul de oameni care au fost la masă şi Google vă spune care este bacșișul pe care trebuie să i-l lăsaţi chelneriţei.

Iar dacă vă apasă o întrebare aritmetică mai complicată şi aveţi acces la Google, dar nu la un calculator, motorul de căutare vă poate ajuta să adunaţi, să împărţiţi sau să faceţi sume complexe direct din browser.

8. Jucaţi-vă Pac-Man

Tastaţi Google Pac-Man, daţi click pe primul rezultat şi va transformaţi într-un cerc galben şi înfometat care trebuie să fugă de fantome şi din când în când să le înghită. Un mod grozav de a pierde câteva minute în pauză de masă. Sau dacă semănaţi cu noi, câteva ore.

9. Călătoriţi înapoi în 1998

Este vineri după-masă, toamna, şi va simţiţi nostalgici. Scrieţi Google în anul 1998 în browser şi bucuraţi-vă de o interfaţă retro cu aer de anii 90. Iar dacă vă panicaţi şi vreţi să vă întoarceţi urgent în prezent, apăsaţi butonul „Take me back to the present" şi totul va fi OK.

10.Comparaţi mâncarea favorită

Interesul pentru numărul de calorii a devenit o necesitate în ultimul timp. Nu degeaba merge atât de bine piaţa de wearables şi fitness trackere. În spiritul unei alimentaţii corecte şi bine informate, Google pune la dispoziţie un serviciu care vă ajută să comparaţi mâncărurile voastre preferate şi să fiţi atenţi la calorii, proteine, carbohidraţi, aportul de Sodiu sau Zinc şi mulţi alţi indicatori nutritivi. Tot ce trebuie să faceţi este să tastaţi două mâncăruri direct în browser spre exemplu Lapte cu ciocolată şi Tacos şi veţi obţine o listă comparativă completă între cele două.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri