Tehnologia intră în locuinţe, chiar până în bucătării şi băi. Vasul de toaletă care se ridică singur sau robinetul la care curge apă minerală sunt doar câteva dintre noile tendinţe. Dezvoltatorii imobiliari au înţeles că noua generaţie e dependentă de tehnologie, aşa că au integrat-o în locuinţele.
- Vreau să vă servesc cu un pahar cu apă de la robinet, de acasă, apă potabilă, rece, plată sau minerală, cu multe bule sau cu puţine. Cum preferaţi?
- Cu multe bule.
- S-a făcut ledul verde, ne indică apa cu multe bule.
- E apă minerală.
- E minerală!
2000 de euro vă costă să aveţi apă minerală de la robinet. Dincolo de comoditate, sistemul ne ajută să reducem poluarea cu recipiente de plastic.
Avem un sistem de filtrare şi de răcire şi îl îmbogăţim cu dioxid de carbon, explică reprezentantul firmei care vinde acest sistem.
Toaleta fără miros
Casa viitorului are şi toaleta tehnologizată. De exemplu, capacul toaletei se ridică fără să îl atingi, cu ajutorul unor senzori. Şi nu doar atat.
„În momentul ăsta creează o pernă de aer, face o igienizare, ţine mirosurile înăuntru. Porneşte nişte braţe de duş şi curăţă foarte bine, face o igienă a corpului. Sunt două braţe de duş, unul este special pentru femei, cu alte unghiuri şi pentru alte necesităţi. La sfârşit nu mai folosim hârtie igienică, suntem eco friendy, dăm drumul la funcţia de uscare”, explică reprezentantul.
Toate aceste manevre pot fi comandate şi de pe telefonul mobil: „Selectăm spălare, de aici reglăm distanţa la care vrem să se ducă spray-ul să spele”.
Un astfel de vas de toaletă costă aproximativ 2000 de euro.
De patru ori mai puţin aveţi de plătit dacă vreţi să vă salvaţi casa de inundaţii, tot cu ajutorul telefonului mobil. Vă notifică pe aplicaţie şi puteţi opri apa şi dacă sunteţi la zece mii de kilometri de casă. Pe lângă aceste beneficii vă notifică de fiecare dată când consumaţi mai multă apă decât setaţi să consumaţi.
Noile tehnologii pentru locuinţe au fost prezentate la un târg imobiliar din Capitală.
Dezvoltatorii imobiliari spun că tinerii sunt dispuşi să plătească pentru a avea totul la un click distanţă.
„Pentru mulţi dintre ei e un must, un strict necesar. Ei văd apartamentul la modul ăla: controlat uşor, pe partea de electric, controlat din telefon zona de instalaţii”, explică Adrian Stănescu, organizator de târg imobiliar.
Editare web: Luana Păvălucă