Cătălina Axente, fără leziuni după accidentarea de la Jocurile Olimpice. FR Lupte: Nu are fracturi sau deficite neurologice

Data actualizării: Data publicării:
catalina axente
Cătălina Axente s-a accidentat în meciul cu Kennedy Alexis Blades. Foto: Facebook / COSR, Cristian Nistor

Luptătoarea română Cătălina Axente a fost transportată la spital sâmbătă, după o accidentare în timpul meciului cu americana Kennedy Alexis Blade, la categoria 76 kg.

ACTUALIZARE 18:20: Federația Română de Lupte a anunțat că sportiva Cătălina Axente a trecut cu bine de investigațiile medicale. Mai exact, aceasta nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice.

„Federația Română de Lupte dorește să vă informeze faptul că sportiva noastră - Cătălina Axente, care a suferit o accidentare în meciul din optimi, a trecut cu bine peste investigațiile medicale, în urma cărora s-a constatat că nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice. De asemenea, dorim să precizam că momentul ulterior accidentarii, în care sportiva noastră a rămas pe saltea a fost unul care a respectat protocolul medical internațional impus în astfel de situații, pentru prevenirea oricărui risc suplimentar, Cătălina fiind o luptătoare experimentată și pregătită din punct de vedere fizic”, a anunțat Federația Română de Luptă, într-o postare pe Facebook.

ACTUALIZARE 14:38 Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federaţie Române de Lupte, a oferit informaţii despre accidentare suferită de Cătălina Axente. El spune că sportiva acuză o durere foarte mare la omoplatul drept.

„Am întârziat un pic pentru că am stat să mă asigur că nu este foarte grav. În primă fază se pare că nu este vorba de nicio fractură la coloană. I s-au făcut primele teste şi semnele motrice sunt sunt ok. Nervii funcţionează. A plecat la spital pentru investigaţii. Întreaga echipă medicală de la COSR este cu Cătălina aşa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo şi asistă la toate investigaţiile. Ea acuză o durere foarte mare în spate la omoplatul drept şi că atunci când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală. Va fi bine, staţi liniştiţi. Cătălina este puternică. Ştiam, din calculele noastre şi din experienţă, că americanca este o nucă foarte tare. Bineînţeles nu ne aşteptam la un meci de maniera asta. Cred că o să ajungă în finală, pentru că este foarte bună şi cred că e posibil ca sportiva noastră să fie trasă în recalificări, dar nu se mai pune problema ca Axente să mai continue competiţia”, a declarat Pârcălabu, conform COSR.

Știrea inițială

În repriza a doua a întâlnirii din primul tur de la lupte feminin, 76 kg, Cătălina Axente a suferit o accidentare gravă în zona cervicală. Ea a fost aruncată pe spate de Kennedy Alexis Blades (SUA) și a rămas nemişcată pe saltea, având nevoie de îngrijiri medicale.

Medicii au urcat de urgenţă pe saltea şi i-au imobilizat gâtul cu un guler.

Ulterior, ea a fost scoasă cu targa și transportată la spital.

„Are un traumatism la cervicală, dar îşi mişcă degetele, picioarele... Mergem la spital”, a declarat medicul Dan Tănase, potrivit News.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Baldes s-a calificat în sferturi, după 11-0.

Conform protocolului medical, Axente cu traumatism cervical, a fost dusă la salvare şi transportată la spital.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri